Η Ελίζαμπεθ Τέϊλορ μπήκε στο νοσοκομείο.

01.08.2008
Η Ελίζαμπεθ Τέϊλορ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για λόγους που δεν αποκάλυψαν οι γιατροί, αλλά αναμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα.

Η Ελίζαμπεθ Τέϊλορ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για λόγους που δεν αποκάλυψαν οι γιατροί, αλλά ανεμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα.

Ο εκπρόσωπος της 76χρονης ηθοποιού δήλωσε: «Η επίσκεψη της στο νοσοκομείο έγινε προληπτικά. Θα γυρίσει σπίτι της γρήγορα. Προς το παρόν ξεκουράζεται έχοντας για συντροφιά την οικογένεια, τους φίλους και τα περίφημα κοσμήματα της».

Η υγεία της βραβευμένης με όσκαρ Ελίζαμπεθ Τέϊλορ είναι επιβαρυμένη. Στην διάρκεια της ζωής της έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρές ασθένειες, όπως σκολίωση στην σπονδυλική στήλη που με την πάροδο των χρόνων, την καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι.

Το 2004 είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ύστερα από καρδιακή προσβολή, ενώ έχει δώσει μάχη με την πνευμονία (δύο φορές), τον εθισμό της με το ποτό και τα ναρκωτικά ακόμη και με τον καρκίνο.

Το 1997 είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι.

Η ηθοποιός έχει ξεχωρίσει για το φιλανθρωπικό της έργο και τις δραστηριότητες ενημέρωσης στη μάχη κατά τους AIDS.

Η Τέϊλορ ζεί ακόμη στο σπίτι της στην πολυτελή περιοχή Μπέλ Αιρ του Λος Αντζελες, έχει εκδώσει την βιογραφία της, στην οποία αναφέρει ιστορίες για την πανάκριβη συλλογή κοσμημάτων της, που συνίσταται κυρίως από δώρα του πρώην άντρα της Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον οποίο παντρεύτηκε και χώρησε δύο φορές.

Τα κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή της είναι διαθέσιμα από τον οίκο Κρίστις, που σύντομα θα κυκλοφορήσει και άρωμα της!