Τα ερωτήματα για τη μοιραία βραδιά

01.08.2008
Συναισθήματα χαρμολύπης και πίκρας για το άδικο τέλος και ένα μεγάλο «γιατί» που δεν παίρνει απάντηση παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, David Α. Murtikneli.

Συναισθήματα χαρμολύπης και πίκρας για το άδικο τέλος και ένα μεγάλο «γιατί» που δεν παίρνει απάντηση παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, David Α. Murtikneli. Η σύλληψή του μπορεί να ικανοποίησε συγγενείς, φίλους και συνεργάτες του αδικοχαμένου ηθοποιού, όμως, όπως χαρακτηριστικά λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο σπίτι του στη Δράμα: «Η σύλληψη του φερόμενου ως δράστη δεν φέρνει τον Νίκο μας πίσω». από τους Γιάννη Πολέμη, Αστέρη Κασιμάτη

Η οικογένεια αποφεύγει να κάνει δηλώσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ,

η αδερφή του, ο γαμπρός του, οι συγγενείς του και οι συγχωριανοί της μητέρας του δίνουν μάχη με νύχια και με δόντια προκειμένου να μην πληροφορηθεί λεπτομέρειες που θα κλόνιζαν ανεπανόρθωτα την υγεία της. Στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας δεν υπάρχει τηλεόραση, ενώ τον πρώτο καιρό δεν της επέτρεπαν καν να βγαίνει από το σπίτι. Τώρα κυκλοφορεί στην επαρχιακή πόλη, όμως όλοι οι κάτοικοι και κυρίως οι γείτονες γνωρίζουν καλά πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και κυρίως ότι πρέπει να την αποτρέψουν να πλησιάσει σε περίπτερο, μην τυχόν και δει κάποιον πηχυαίο τίτλο εφημερίδας ή περιοδικού.

Τα μυστικά του δράστη

Μπορεί ο 30χρονος Γεωργιανός να ισχυρίστηκε πως «δεν πήγαινε με άντρες» και πως προσκλήθηκε από τον ηθοποιό με το δόλο ότι θα διασκεδάσουν με γυναίκες, ωστόσο, οι μαρτυρίες από τις κακόφημες πιάτσες άλλα μαρτυρούν. Ο φερόμενος ως δράστης εδώ και χρόνια έβγαζε το χαρτζιλίκι του από τον αγοραίο έρωτα όχι μόνο στην πλατεία Βικτωρίας, αλλά και σε άλλες παρεμφερείς πιάτσες. Μάλιστα, η αστυνομία διαθέτει τουλάχιστον δύο μαρτυρίες ανθρώπων που αποκαλύπτουν πως είχαν συνευρεθεί ερωτικά μαζί του επί πληρωμή. Όμως και ο ίδιος έπεσε σε αντίφαση, καθώς εφόσον δεν ήθελε να έχει ερωτική επαφή, γιατί έβγαλαν τα ρούχα τους τόσο ο ίδιος όσο και ο ηθοποιός; Πηγές του τμήματος Εγκλήματος Κατά Ζωής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως όσα είχε ισχυριστεί ο ψυχίατρος Μυλωνάκης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, για τα οποία κατακρίθηκε σφόδρα, έχουν τελικά βάση...

Το θύμα είχε την ιδιαιτερότητα να προσεγγίζει άτομα με ετεροφυλική ταυτότητα ή έστω αποκλειστικά ενεργητική ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό που αναφέρει ως «προσβολή» ο φερόμενος ως δράστης να ήταν μια πρόταση του ηθοποιού για αντιστροφή των ρόλων.

Η σύζυγός του στη Γεωργία, πάντως, που ενημερώθηκε από τους γονείς της που συγκατοικούσαν με το φερόμενο ως δράστη στην Αθήνα, έχει συγκλονιστεί. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως ο σύζυγός της συνευρισκόταν ερωτικά με άντρες επί πληρωμή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σκοτώσει με τόσο βάναυσο τρόπο έναν άνθρωπο ιδιαίτερα δημοφιλή. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κοπέλα δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του μετά τη σύλληψή του και ούτε σκοπεύει να το πράξει στο άμεσο μέλλον. Ερευνάται από την αστυνομία όμως και η δήλωση του φερόμενου ως δράστη ότι τα πρωινά εργαζόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Ανακούφιση για συνεργάτες και φίλους

Με ανακούφιση άκουσαν την είδηση της σύλληψης και στη συνέχεια της ομολογίας του Γεωργιανού φερόμενου ως δράστη συνεργάτες και φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου. Περιμένουν ωστόσο τη δίκη του 30χρονου άντρα, ώστε να πέσει άπλετο φως στα «σκοτεινά σημεία» της υπόθεσης.

«Είναι ανακουφιστικό που βρέθηκε ο δράστης τόσο σύντομα. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην αστυνομία που εξιχνίασε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση και να ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία του, ο οποίος πρέπει να είναι πολύ επικίνδυνο άτομο και όχι κάποιος φοβισμένος ή θύμα, όπως πάνε να τον παρουσιάσουν οι δικηγόροι του. Αυτό το φοβισμένο κατά τα άλλα πλάσμα είχε όλη την άνεση να κάνει και το ντουσάκι του, να προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του και όταν νόμισε ότι είχε ξεχαστεί το θέμα, άρχισε πάλι να κυκλοφορεί στις πιάτσες. Με αυτή την ιστορία δίνεται τέλος και σε όλες τις ανυπόστατες ιστορίες που ακούστηκαν για φίλους του Νίκου, όπως ο Αλέξανδρος Ρήγας. Δυστυχώς, ο κόσμος φτιάχνει πολύ εύκολα σενάρια. Ας κάνει το έργο της η δικαιοσύνη και ας αναπαυτεί η ψυχή του Νίκου. Να υπάρξει κάθαρση σε αυτή την τραγωδία», ήταν τα λόγια του συμπρωταγωνιστή του στους «Δύο ξένους» Αίαντα Μανθόπουλου, ενώ η Ελένη Ζιώγα είπε για τον 30χρονο Γεωργιανό πως «αν αποδειχθεί η ενοχή του στη δίκη, ο Θεός να τον συγχωρέσει».

Την ανακούφιση εκ μέρους του συνόλου των κατοίκων της Δράμας εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΛΟΙΠΟΝ ο δήμαρχος της ακριτικής πόλης Θωμάς Μαργαρίτης: «Αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω είναι η αίσθηση ικανοποίησης για το γεγονός ότι ξεδιάλυνε μια δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και την τοπική κοινωνία της Δράμας, αφού ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν δικό μας παιδί».

«Όταν σκοτώνεται ένας άνθρωπος, είναι ανακουφιστικό να βρίσκεται ο δολοφόνος και να μη μένει το έγκλημα ανεξιχνίαστο. Ο άνθρωπος που φεύγει δεν γυρίζει πίσω. Οπότε δεν αλλάζουν και πολλά. Φαίνεται ότι υπάρχει δικαιοσύνη κατά κάποιον τρόπο και η αστυνομία έκανε το έργο της πραγματικά. Από κει και πέρα δεν αλλάζει κάτι ως προς το θάνατο του Νίκου», επισήμανε η Άννα Αδριανού.

Δικαιώθηκε ο Νίκος

Ο δικηγόρος Σωκράτης Προβατάς είναι ένα από τα άτομα που βρίσκονταν κοντά στον Νίκο Σεργιανόπουλο. Ο ίδιος μιλώντας στο ΛΟΙΠΟΝ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Πώς αισθάνεστε με τη σύλληψη του φερόμενου ως δολοφόνου;

«Φερόμενος, αλλά δημιουργεί την απόλυτη πεποίθηση ότι είναι αυτός, τουλάχιστον σ' εμένα. Με τη σύλληψή του ανακουφίστηκε όλη η Ελλάδα και ικανοποίησε το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επίσης, αυξήθηκε η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την αστυνομία. Και νιώθει πλέον και πιο ασφαλής».

Γνωρίζετε τις αντιδράσεις της οικογένειας του εκλιπόντος;

«Όχι. Είναι μια πολύ κλειστή οικογένεια και δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά της, και καλά κάνει. Διότι για πολύ καιρό θα υπερισχύει ο πόνος».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να πιέστηκε για την ομολογία του. Τι σχολιάζετε πάνω σ' αυτό;

«Χωρίς να έχω μελετήσει το φάκελο, από τα ακούσματα των δελτίων ειδήσεων και την ανάγνωση των εφημερίδων, πιστεύω ότι υπερέχουν τα στοιχεία που συνηγορούν ότι είναι ο φερόμενος ο δολοφόνος και είναι ελάχιστα εκείνα που δημιουργούν αμφιβολίες, αν είναι αυτός ή όχι. Για μένα προσωπικά τα συντριπτικότερα στοιχεία είναι εις βάρος του. Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν μετέφερε την άποψή της, αλλά τη δική του κατάθεση. Δεν έχω ακούσει ποτέ να πιέστηκε κάποιος να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις με την απειλή μαχαιριού. Τη μόνη απειλή που έχουν αυτές οι συναλλαγές είναι το χρήμα».

Από νομικής άποψης πώς θα κινηθεί η οικογένεια;

«Από τα λίγα που γνωρίζω η οικογένεια δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος δικηγόρος και αν θα την εκπροσωπήσει».