Prada, my fair lady

05.04.2001
Η αυτοκρατορία των 800 εκατομμυρίων δολαρίων , πέρασε απο διάφορα στάδια μέχρι να φθάσει στην κορυφή...
Η αυτοκρατορία των 800 εκατομμυρίων δολαρίων πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να φθάσει στην κορυφή...
Η ιστορία του διάσημου οίκου ξεκίνησε το 1913, όταν ο παππούς της Miuccia άνοιξε στο Μιλάνο μια μπουτίκ με δερμάτινα είδη και αξεσουάρ. Όλα πήγαιναν καλά έως τη δεκαετία του '70, οπότε δημιουργήθηκε κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα στην επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Prada και τους οίκους μόδας Gucci και Hermes, οι οποίοι τελικά την οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το 1978, η Miuccia και ο σύζυγός της, Patrizio Bertelli, ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση: ο Patrizio τη διεύθυνση και η Miuccia τη δημιουργία των collections.
Το 1989, η Miuccia παρουσίασε την πρώτη συλλογή pret-a-porter Prada η οποία συνδύαζε το στυλ της δεκαετίας του '70 με το μινιμαλιστικό στοιχείο. Η επιτυχία που γνώρισε ανά τον κόσμο, οδήγησε τον ιταλικό όμιλο μόδας στη δημιουργία των σειρών Miu Miu, Granello και Prada Sport.
Από τότε έως σήμερα, τις συλλογές της Prada χαρακτηρίζει η πρωτοτυπία, τόσο ως προς την επιλογή των υλικών, όσο και ως προς το design και κάθε της επίδειξη αναμένεται με ενδιαφέρον, τόσο από τους θαυμαστές της, όσο και από τους κριτικούς.