Το ριγέ που θα σε ξεσηκώσει!

17.08.2010
Ανάμεσα σε τόσα τρεντ που σου έχουν πάρει τα μυαλά καλοκαιριάτικα, το τρεντ που υπόσχεται να σε μεταμορφώσει σε style icon δεν είναι άλλο παό τη ρίγα. Φέτος θα το δεις παντού: σε καπέλα, φορέματα, μπλούζες και μπλουζάκια!

Ανάμεσα σε τόσα τρεντ που σου έχουν πάρει τα μυαλά καλοκαιριάτικα, το τρεντ που υπόσχεται να σε μεταμορφώσει σε style icon δεν είναι άλλο παό τη ρίγα. Φέτος θα το δεις παντού: σε καπέλα, φορέματα, μπλούζες και μπλουζάκια! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να επενδύσεις στο απόλυτο καλοκαιρινό τρεντ και θα τα βλέπεις όλα ριγέ!

Γενικά: η ρίγα με επιρροές από το military λουκ και φυσικά το ναυτικό στιλ, που μας κερδίζει πάντα τέτοια εποχή κάθε χρόνο, αποτελεί την επιτομή του στιλ και συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των fashionista ανά τον κόσμο.

Το στιλ: φέτος η ρίγα είναι το παν! Η χοντρή ρίγα που κάνει αισθητή την παρουσία της στο σύνολο σου είναι αυτή που θα σου κλέψει την καρδιά χωρίς αμφιβολία. Έτσι όχι μόνο εντυπωσιάζεις αλλά το βλέμμα πέφτει στη ρίγα, που ειδικά αν είναι κάθετη μπορεί να σου αφαιρέσει μαγικά περιττούς πόντους και να δείχνεις ακόμη πιο αδύνατη εκτός από απίστευτα in! Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η λεπτή ρίγα δεν είναι in. Η λεπτή ρίγα είναι πιο διακριτική και σε βάζει το ίδιο εύκολα στην καρδιά της μόδας χωρίς προσπάθεια.

Πώς θα φορέσεις τη ρίγα: το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι και αν κάνεις να μην φορέσεις πολλά ριγέ κομμάτια μαζί! Για παράδειγμα αν επιλέξεις να τραβήξεις την προσοχή με μια καπελαδούρα με ρίγα ξέχασε να φορέσεις και το αγαπημένο σου ριγέ μπλουζάκι σου μαζί γιατί θα είσαι ολόκληρη μια ρίγα αφού ο χρυσός κανόνας της μόδας less is more έχει μεγάλη σημασία εδώ.

Το one piece φορεματάκι: όπως σίγουρα ξέρεις το απόλυτο τρεντ δεν είναι άλλο από το ένα κομμάτι είτε πρόκειται για ολόσωμη φόρμα -που έχει κάνει θραύση εδώ και δύο τουλάχιστον σεζόν- είτε απλά για το κλασικό και αγαπημένο μας φόρεμα. Στην μίνι εκδοχή του όλο το ενδιαφέρον θα πέσει στα υπέροχα πόδια σου που καλά θα κάνει να τονίσεις με αυτό τον τρόπο αν ξέρεις ότι είναι από τα δυνατά σου σημεία. Πες ναι στη χοντρή ρίγα και επίλεξε να το συνδυάσεις με κόκκινη τσάντα και παπούτσια για εντυπωσιακή breathtaking εμφάνιση!

Τιπ: η ρίγα δε χρειάζεται να είναι πάντα αυστηρή ακολουθώντας διαδοχικά η μία την άλλη, παίξε με τις ρίγες όπως η Εύα Μέντες και θα σε κοιτάνε όλοι στη... ρίγα!

Το πρόστυχο το ριγέ σου το μπλουζάκι: το ριγέ μπλουζάκι περιττό να πούμε ότι είναι από τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου. Με τον ένα ώμο έξω, με βαθύ ντεκολτέ ή απλά λαιμόκοψη V πρόκειται για ένα κομμάτι-επένδυση που δεν πρέπει να λείπει από τη γκαρνταρόμπα σου.

Ρίγες τριγύρω πολλές: η ρίγα σα λεπτομέρεια! Η ρίγα μπορεί να μην είναι το βασικό στοιχείο ενός κομματιού και πάλι όμως να καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Από λεπτομέρεια σε μανίκια μέχρι και σαν κορδέλα στο αγαπημένο σου καπέλο η ρίγα σου χαρίζιε το στιλ που θέλεις!

Το ριγέ σορτσάκι: το απόλυτο καλοκαιρινό κομμάτι στην λευκή-μπλε εκδοχή του επηρεασμένο από το marine στιλ είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις. Οι αποχρώσεις του μπλε- από πολύ ανοιχτό γαλάζιο μέχρι σκούρο μπλε- σε συνδυασμό με το λευκό είναι ότι πρέπει για να δώσεις στο στιλ σου την ώθηση που χρειάζεται!

Από την Ελένη Αναστασάκη