Οικονομικές λύσεις για chic εμφανίσεις

22.07.2011
Η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα μας και έχει βάλει... φρένο στις ανεξέλεγκτες συχνά επιθυμίες μας για αγορά ακριβών ρούχων και αξεσουάρ, που κάνουν την εμφάνισή μας πιο εντυπωσιακή και τονώνουν την αυτοπεποίθηση αντρών και γυναικών. Εμείς ρωτήσαμε τους μετρ της μόδας και του styling να μας δώσουν έξυπνες και συμφέρουσες συμβουλές για ένα ντύσιμο που ξεχωρίζει, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, και δεν στοιχίζει πολύ!

Η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα μας και έχει βάλει... φρένο στις ανεξέλεγκτες συχνά επιθυμίες μας για αγορά ακριβών ρούχων και αξεσουάρ, που κάνουν την εμφάνισή μας πιο εντυπωσιακή και τονώνουν την αυτοπεποίθηση αντρών και γυναικών. Εμείς ρωτήσαμε τους μετρ της μόδας και του styling να μας δώσουν έξυπνες και συμφέρουσες συμβουλές για ένα ντύσιμο που ξεχωρίζει, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, και δεν στοιχίζει πολύ!

ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γνωστός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος δίνει χρήσιμες συμβουλές για μια εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα. Μας υπενθυμίζει ότι το στυλ δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά κυρίως παιδείας και γούστου.

«Πλέον όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει πιο οικονομικές σειρές. Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ. Με αυτόν τον τρόπο ο καθένας μπορεί να ντυθεί επώνυμα και οικονομικά. Πιστεύω ότι στο θέμα της εμφάνισης αυτό που παίζει ρόλο είναι να φοράμε ρούχα με άποψη. Ρούχα που είναι ιδιαίτερα. Ανοίγουμε την ντουλάπα μας, βλέπουμε τι έχουμε και κάνουμε συνδυασμούς ενώνοντας παλιά κομμάτια με νέα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια εμφάνιση με στυλ και άποψη.

Δεν μου αρέσει ένα ντύσιμο που δείχνει κραυγαλέο, ειδικά στην εποχή που διανύουμε. Τα πράγματα πρέπει να είναι απλά. Τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας με ένα λευκό πουκάμισο ή t-shirt, ένα τζιν παντελόνι και ένα σακάκι δείχνουν τέλειοι».

1. Προτίμησε ρούχα με άποψη.

2. Αγόρασε τις φθηνές σειρές επώνυμων σχεδιαστών.

3. Τζιν με λευκό πουκάμισο: ο τέλειος συνδυασμός.

ΑΛ ΓΚΙΚΑ
Ο προσωπικός στυλίστας της Έλενας Παπαρίζου μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για στυλ που ξεχωρίζει και δεν κοστίζει...

«Να ψωνίζεις από γνωστά πολυκαταστήματα, που έχουν πολύ καλές τιμές και μπορεί κανείς να βρει ρούχα για τον άντρα, τη γυναίκα και το παιδί. Το βασικό θέμα, ειδικά το καλοκαίρι, είναι να είσαι ντυμένη απλά. Να φοράς ό,τι βρίσκεις στην ντουλάπα σου. Δεν χρειάζεται όμως να φορτώνεσαι και να επιβαρύνεις το στυλ σου με περιττά αξεσουάρ. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου τα αξεσουάρ. Αυτό που θα πρότεινα είναι να φοράς μόνο τα γυαλιά του ηλίου και το καπέλο σου. Για τη γυναίκα, η εμφάνιση που μου αρέσει το καλοκαίρι είναι ένα σορτς με ένα τοπ και σανδάλια. Έτσι απλά! Όσο για τον άντρα, μια βερμούδα με μια μπλούζα και σανδάλια επίσης».

1. Ψώνισε έξυπνα και φθηνά.

2. Μη φορτώνεις το στυλ σας με αξεσουάρ.

3. Θυμήσου τι έχεις στην ντουλάπα σου.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΓΔΗΣ
Ο προσωπικός στυλίστας δεκάδων επωνύμων από τον καλλιτεχνικό χώρο, Σωτήρης Τσαγδής, γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει ξεχωριστό στυλ για κάθε περίσταση.

«Το βασικό θέμα είναι να ξέρουμε πώς να ντυθούμε ανάλογα με το ύφος και την περίσταση. Για παράδειγμα, δεν φοράμε ψηλοτάκουνα παπούτσια και αξεσουάρ με Σβαρόφσκι το πρωί! Πολύ απλά, πλατφόρμες, σανδάλια και αέρινα φορέματα, καφτάνια ή ένα τζιν παντελόνι είναι τα ιδανικά. Δεν μπορώ να βλέπω επίσης άντρες με κοστούμι τις πρωινές ώρες, παρά μόνο αν το επιβάλλει η εργασία τους! Μπορούν να είναι εξίσου κομψά και άνετα ντυμένοι με ένα λινό παντελόνι και ένα t-shirt. Πρέπει να προσέχουμε, επίσης, να χρησιμοποιούμε τα αξεσουάρ με μέτρο! Λέω ναι στα καπέλα, τα φουλάρια, τα παρεό και στους έξυπνους και οικονομικούς συνδυασμούς. Ακόμα και οι μεγάλες φίρμες έχουν δημιουργήσει outlet μαγαζιά, όπου μπορεί κανείς να βρει προσφορές και εκπτώσεις μέχρι και 80% κάτω από την αρχική τιμή. Κανείς δεν ψωνίζει πια όπως παλιά. Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα μας. Κι αυτό για να σκεφτόμαστε με τι άλλο μπορούμε να συνδυάσουμε τα ρούχα που ήδη έχουμε».

1. Προτιίμησε τα επώνυμα outlets.

2. Ντύσου ανάλογα με την περίσταση.

3. Αξεσουάρ με μέτρο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ
Η γνωστή στυλίστρια Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, που έχει επιμεληθεί το styling πολλών σταρ της σοουμπίζ, όπως είναι η Δέσποινα Βανδή και η Τάμτα, μας δίνει τις δικές της χρήσιμες συμβουλές για μια εμφάνιση που ξεχωρίζει και παράλληλα συμφέρει την τσέπη μας.

Κανόνας Νο 1: Η απλότητα είναι συνώνυμη της κομψότητας, γιατί τώρα δεν είμαστε σε εποχή για πειραματισμούς. Το ανδρόγυνο look έγινε τάση: Ένα κομψό παντελόνι σε ανδρική γραμμή, μια φούστα ως το γόνατο, μεσάτη, στενή ή σε γραμμή άλφα, με απλές και classic chic μαύρες γόβες, ένα t-shirt ή ένα boy friend πουκάμισο ή σακάκι, ένα shirt-dress, δηλαδή ένα φόρεμα/πουκάμισο με μια απλή ζώνη στη μέση, και φυσικά το μικρό μαύρο φόρεμα που κολακεύει, είναι αρκετά!

Κανόνας Νο 2: Ξεκαθάρισε την ντουλάπα, που κοντεύει να εκραγεί από ξεχασμένες, ξεπερασμένες ή λανθασμένες αγορές και ρούχα που τα έχεις βάλει κάτω κάτω ή πίσω πίσω στην ντουλάπα σου. Οργάνωσε bazaar και ανταλλαγές ρούχων εναλλάξ με τις φίλες σου! Μια βραδιά με πολύ κέφι, light ποτό και φαγητό, και ξεκίνησε το παιχνίδι του «θησαυρού» προς ανεύρεση του καινούργιου και διαφορετικού, που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε ανανεώσει ανέξοδα!

Κανόνας Νο 3: Σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι και όχι τι θέλεις. Φρόντισε πάντα να συνδυάζεις τα ρούχα μεταξύ τους. Μέσα σε μια τακτοποιημένη ντουλάπα μπορείς άνετα να δεις τι έχεις και τι σου λείπει και να συμπληρώσεις -αν χρειάζεται- μόνο τα απαραίτητα για να κάνεις τους συνδυασμούς σου και να αξιοποιήσεις όλα σου τα ρούχα στο maximum».

1. Απλότητα στο ντύσιμο.

2. Ανταλλαγές ρούχων με φίλους.

3. Τακτοποιημένη ντουλάπα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ