Το boho chic του καλοκαιριού!

06.07.2010
Ψάχνεις να βρεις το στιλ σου και έχεις χαθεί ανάμεσα σε αμέτρητα αξεσουάρ, εντυπωσιακά φουλάρια, έθνικ σκουλαρίκια; Καλοκαιράκι σημαίνει αέρινη διάθεση και το καλύτερο στιλ που έχεις να λανσάρεις είναι το bohemian chic λουκ που αναδεικνύει τη φυσική πλευρά του εαυτού σου και μυρίζει καλοκαίρι!

Ψάχνεις να βρεις το στιλ σου και έχεις χαθεί ανάμεσα σε αμέτρητα αξεσουάρ, εντυπωσιακά φουλάρια, έθνικ σκουλαρίκια; Καλοκαιράκι σημαίνει αέρινη διάθεση και το καλύτερο στιλ που έχεις να λανσάρεις είναι το bohemian chic λουκ που αναδεικνύει τη φυσική πλευρά του εαυτού σου και μυρίζει καλοκαίρι!

Λίγα λόγια για την τάση: το bohemian στιλ το χαρακτηρίζει γενικά η ελευθερία, πρόκειται για ένα στιλ που στην ουσία το δημιουργείς μόνη σου επιλέγοντας υφάσματα, χρώματα και ρούχα που σου ταιριάζουν και ενισχύουν την προσωπικότητα σου! Αέρινα και αραχνοΰφαντα υφάσματα που πέφτουν ανάλαφρα στο σώμα σου και αξεσουάρ κυρίως από φυσικά υλικά όπως π.χ. ξύλινα βραχιόλι, τουνίκ, μπαντάνες στα μαλλιά και γενικά οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι άνετη και σέξι. Το συγκεκριμένο λουκ μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ και μπορείς να το λανσάρεις με επιτυχία σε οποιαδήποτε περίσταση από τον καφέ με τις κολλητές μέχρι το γάμο του καλύτερου σου φίλου! Με αρχηγό τη Σιένα Μίλερ και την Κέιτ Μος, μια-μια οι σταρ του Χόλυγουντ υποκύπτουν στο απόλυτο λουκ, οπότε μπορείς να αναλύσεις το στιλ τους και να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό boho λουκ!

Πώς θα αναπτύξεις το bohemian στιλ σου: αν μέχρι τώρα η ντουλάπα σου έχει μαυρίσει από τα πολλά μαύρα κομμάτια που έχεις, τότε ήρθε η ώρα να την αδειάσεις. Το bohemian στιλ σε κάνει να τραγουδήσεις: "άμπρα κατάμπρα, διώχνω τα μαύρα" και να απαρνηθείς μια και καλή το διαχρονικό και κλασικό μαύρο ανακαλύπτοντας τη μαγεία των χρωμάτων από πορτοκαλί μέχρι μωβ που είναι το απόλυτο χρώμα της τάσης. Διάβασε για το λουκ, δες πώς το λανσάρουν τα διάσημα κορίτσια και τόλμησε να φορέσεις αυτό που άλλες δε θα τολμούσαν! Πες ναι στα πολλά μπλουζάκια μαζί που είναι το must της τάσης και τόλμησε να φορέσεις τουνίκ πάνω από σορτσάκια και ότι άλλο κάνεις όρεξη χωρίς να το πολυσκεφτείς αφού με το boho ξεχνάς τι "πηγαίνει" με τι και ντύνεσαι ακριβώς όπως νιώθεις!

Τι θα χρειαστείς: μπαντάνες, ζώνες, σκουλαρίκια, καπέλα, κολιέ, βραχιόλια και γενικά πολλά αξεσουάρ που είναι το πιο σημαντικό συστατικό της τάσης. Τα αέρινα κομμάτια στολίζονται με φτερά και πούπουλα και με όπλο σου τις τουνίκ εντυπωσιάζεις από την παραλία μέχτι το κλαμπάκι με μεγάλη άνεση!

Πώς θα το πετύχεις:

Φουλ του αξεσουάρ: υπερμεγέθη γυαλιά, εντυπωσιακές καπελαδούρες, πολλά και πολύχρωμα βραχιόλια για όλα τα μέρη του σώματος και ότι άλλο σου αρέσει φόρεσε το!

Το everyday boho: στην παραλία μπορείς να φορέσεις το μαγιό σου με την αγαπημένη σου μπαντάνα και τα πολύχρωμα βραχιολάκια σου να φιγουράρουν μέσα στο νεράκι! Το καφτάνι ή η τουνίκ σου χαρίζει τον αέρα που θέλεις αφού είναι ότι πιο άνετο μπορείς να διαλέξεις για την παραλία. Το δαχτυλίδι στο πόδι και η κορδέλα σου δίνουν έξτρα (boho) πόντους.

Το βραδινό: το στράπλες φορεματάκι σου ή ένα μάξι καλοκαιρινό εμπριμέ φόρεμα με καλοκαιρινά χρώματα σε βάζουν στην καρδιά του στιλ και αφήνουν τους άλλους με ανοιχτό το στόμα. Ταίριαξε το τέλεια με ξύλινα βραχιόλια και μακρύ κολιέ και είσαι κουκλίτσα! Αν δεν το νιώθεις να φορέσεις φορεματάκι το τζιν σορτσάκι σου ταιριάζει τέλεια με την everyday τουνίκ σου η οποία στέκεται επάνω σου με τη βοήθεια της αγαπημένης σου ζώνης. Τα σανδάλια σου ολοκληρώνουν και τελειοποιούν το απόλυτο καλοκαιρινό λουκ σου!

Και μην ξεχνάς τα λόγια του Yves Saint Laurent: "η μόδα φεύγει, το στιλ όμως είναι αιώνιο".

Από την Ελένη Αναστασάκη