Καπέλο: το απαραίτητο καλοκαιρινό αξεσουάρ σου

22.06.2010
Μπορεί να πιστεύεις ότι το αντηλιακό σου είναι το βασικό σου όπλο στον άνισο αγώνα με τον καυτό ήλιο, το καπέλο σου όμως είναι αυτό που όχι μόνο σε προφυλάσσει από τον ήλιο αλλά σε μεταμορφώνει στην απόλυτη θεά της παραλίας!

Μπορεί να πιστεύεις ότι το αντηλιακό σου είναι το βασικό σου όπλο στον άνισο αγώνα με τον καυτό ήλιο, το καπέλο σου όμως είναι αυτό που όχι μόνο σε προφυλάσσει από τον ήλιο αλλά σε μεταμορφώνει στην απόλυτη θεά της παραλίας! Διάβασε παρακάτω ποια καπέλα θα απογειώσουν το καλοκαιρινό σου στιλ!

Γενικά: το καπέλο είναι απαραίτητο τόσο για να μην καείς κάτω από την ήλιο, όσο και για να προστατεύσεις τα μαλλιά αλλά και το προσωπάκι σου από τις ακτίνες του. Εννοείται πως ένα καπέλο μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και δεν είναι απαραίτητα μόνο ένα αξεσουάρ παραλίας!

Λουλούδια τριγύρω πολλά: τα καπέλα με λουλούδια σε βάζουν στην καρδιά της μόδας, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο καλοκαιρινό και πιο σέξι από μια καπελαδούρα με λουλούδια! Εντυπωσιακά κοραλλί, φωτεινά κίτρινα και girlie ροζ λουλούδια στολίζουν τα καπέλα σου!

Μείναμε στην ψάθα: το ψάθινο καπέλο σου θυμίζει σε όλους ότι έχει έρθει το καλοκαίρι και ειδικά αν είναι και μεγάλο σου χαρίζει την αίγλη που σου αξίζει! Το λευκό ή το ζαχαρί εκτός του ότι είναι must χρώματα του καλοκαιριού, σου επιτρέπουν να συνδυάσεις το ψάθινο καπέλο σου με όποιο χρώμα και αν έχει το μαγιουδάκι σου! Από την άλλη μπορείς να κάνεις fashion statement επιλέγοντας να "ντύσεις" το ψάθινο καπελάκι σου με κορδέλα ή ένα φουλάρι σε εμπριμέ με λουλουδάκια για είσαι στην καρδιά της μόδας και στην παραλία.

Τιπ: στην παραλία προτίμησε τα πιο "ανάλαφρα" υφάσματα: ψάθα ή βαμβακερά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή!

Έξτρα τιπ: δεν είναι ανάγκη να δώσεις μια περιουσία για να αγοράσεις ένα καπέλο στολισμένο σαν τον επιτάφιο με χίλια λουλούδια για να εντυπωσιάσεις. Πάρε το αγαπημένο σου φουλάρι και τύλιξε το γύρω από το καπέλο σου και γίνε το επόμενο style icon!

Το καπέλο-κάδος: είναι το καπέλο που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν και είναι ιδανικό για κάτω από τον καυτό ήλιο! Το συγκεκριμένο καπέλο δεν πιάνει πολύ χώρο στη βαλίτσα των διακοπών σου ενώ όσες φορές και να το διπλώσεις ή το τσαλακώσεις δε θα πάθει τίποτα! Εκτός του ότι δεν έχει το μήκος της καπελαδούρας μπορεί να καλύψει επαρκώς το προσωπάκι σου, ενώ φαίνεται ότι ποτέ δε φεύγει από τη μόδα αφού είναι διαχρονικά in fashion!

Αν δεν είσαι μεγάλη φαν του καπέλου, τότε η φαρδιά μπαντάνα είναι δυνατόν να σε προστατεύσει από τον ήλιο κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά!

Μπαντάνες: το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ μετά το καπέλο είναι σίγουρα η μπαντάνα που εκτός του ότι κρατάει τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο σου, μπορεί να προστατεύεσαι και το κεφάλι σου από τον ήλιο! Ακόμη και το αγαπημένο σου φουλάρι μπορεί να φορεθεί γύρω από το κεφάλι σαν κορδέλα ή μπαντάνα, μετατρέποντας σε στην απόλυτη θεά του καλοκαιριού!

Από την Ελένη Αναστασάκη