Πώς να φτιάξεις μία capsule wardrobe που θα κρατήσει μια ζωή

06.12.2021
Πώς να φτιάξεις μία capsule wardrobe που θα κρατήσει μια ζωή
Και ποια είναι τα κομμάτια που θα χρειαστείς

Ο όρος “capsule γκαρνταρόμπα” έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι νέος. Τον 20ο αιώνα, η σχεδιάστρια Donna Karan εφηύρε την έννοια της capsule γκαρνταρόμπας με την πρώτη της συλλογή, "Seven Easy Pieces", μέσω της οποίας πρότεινε την ιδέα μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας που αποτελείται από επτά κομμάτια που καλύπτουν βασικές ανάγκες. Πλέον, με τον μινιμαλισμό να έχει γίνει μια λέξη με την οποία όλοι έχουν εξοικειωθεί και τα ζητήματα βιωσιμότητας να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, η capsule γκαρνταρόμπα είναι ένας must τρόπος να "χτίσουμε" τα καθημερινά μας outfits και να δημιουργήσουμε τη δική μας προσωπική "στολή" με έξυπνο και οικολογικό τρόπο. Το σημαντικότερο σε αυτή τη διαδικασία, είναι να έχεις διαχρονικά κομμάτια σε κομψές γραμμές που θα μπορείς να φοράς με το πέρασμα του χρόνου, πέρα από παροδικές τάσεις.

6 tips για να διορθώσεις άμεσα τις απροσδόκητες ατέλειες στο ντύσιμο σου

Πώς να φτιάξεις την capsule γκαρνταρόμπα σου:

Αναδιοργανώσου
Πριν αγοράσεις ρούχα, είναι σημαντικό να κάνεις μια καλή εκκαθάριση στη ντουλάπα σου και να ξεφορτωθείς κομμάτια τα οποία είτε δεν είναι σε καλή κατάσταση, είτε δε φοράς πια για τον οποιοδήποτε λόγο.

Κάνε ταξινόμηση
Φτιάξε μία λίστα με όλα τα κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή σου, ταξινομώντας τα με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το ντύσιμο που κάνεις στην καθημερινότητα σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνεις ευκολότερα τα ψώνια σου χωρίς περιττές αγορές.

Σκέψου το lifestyle σου
Για να "χτίσεις" μια διαχρονική γκαρνταρόμπα που θα αντικατοπτρίζει το στυλ σου, σκέψου τον τρόπο ζωής σου - τον τρόπο που προτιμάς να ντύνεσαι στο γραφείο, στις βόλτες και στις βραδινές εξόδους σου, και τι είδους ρούχα θα σε έκαναν να νιώθεις όμορφα και άνετα.

Υφάσματα
Για μια γκαρνταρόμπα που θα σου κρατήσει για χρόνια, επέλεξε ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας υφάσματα, όπως οργανικό βαμβάκι, λινό, μετάξι και κασμίρ.

Χρώματα
Για ένα κομψό και διαχρονικό αποτέλεσμα, προτίμησε basic αποχρώσεις και γήινα χρώματα όπως μπεζ, καφέ, μπλε, λευκό, μαύρο και γκρι.

Αυτά είναι τα κομμάτια που αξίζει να έχει η capsule γκαρνταρόμπα σου:

Basic πανωφόρι

Λευκό Tshirt

Τζιν παντελόνι

Midi φόρεμα

Κοστούμι

Λευκό πουκάμισο

Δερμάτινο jacket