Τι να σκεφτείς προτού αγοράσεις ένα φόρεμα

22.05.2014
To καλοκαιράκι μύρισε κι εσύ είσαι έτοιμη να βγεις στα μαγαζιά και να "τσιμπήσεις" το πρώτο μοδάτο φόρεμα που θα βρεθεί στο διάβα σου. Μήπως όμως δεν έχεις σκεφτεί σοφά την επιλογή σου; Μήπως χρειάζεται λίγη σκέψη η αγορά σου αυτή; Δες τα 4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς προτού δώσεις τα ευρώ σου.

1. Πόσο συχνά θα το φορέσω αυτό το φόρεμα;

Είναι η επιλογή μου -επένδυση ή απλά μερικά έστω και λίγα χαμένα ευρώπουλα; Αν ζεις και αναπνέεις για να φοράς τζινάκια, μάλλον εκείνο το τέλειο denim παντελόνι με τα 200 ευρώ που τονώνει τους γλουτούς θα έπρεπε να έρθει στο σπίτι μαζί σου. Αντίθετα, αν επιλέξεις ένα φόρεμα των 200 ευρώ αλλά το φορέσεις σε ένα γάμο και τέλος, εσύ θα κλαις τα ευρώ και τα τζιν σου- που αγαπάς- δεν θα ανανεωθούν.

-Πρόσεξε πως ακόμα και ένα φόρεμα 20 ευρώ δεν πρέπει να αποτελεί εύκολη αγορά αφού αν δεν είσαι κορίτσι του φουστανιού και το ρούχο τούτο χαμένο θα πάει.

2. Που μπορώ να το φορέσω το φόρεμα τούτο;

Ένα φόρεμα πρέπει να είναι πασπαρτού και να μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα από πρωινό σε κοκτέιλ. Αν πάλι στο γραφείο έχεις αυστηρό κώδικα ένδυσης, ίσως πρέπει να επενδύσεις σε ένα αυστηρό φόρεμα γραφείου μίντι και θηλυκό ή αν απολαμβάνεις συχνά βόλτες στην αμμουδιά ή σε νησιά, το φόρεμά σου πρέπει να είναι αέρινο.

Σε κάθε περίπτωση, στη νέα αγορά, και προτού την πραγματοποιήσεις κάνε ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα, δες ποιο στυλ φορέματος σου λείπει περισσότερο, κι επένδυσε σε εκείνο.


3. Το αγαπάς αυτό το φόρεμα;

Το λάτρεψες αυτό το φόρεμα που πας να αγοράσεις; Μήπως μιλάμε απλά για έναν έρωτα της στιγμής;

Αν το σκέφτεσαι και δεν ξέρεις αν μιλά η εμμονή για μια ακόμα αγορά, κάνε μια βόλτα, φρόντισε να επιστρέψεις σπίτι και αν και την επόμενη μέρα η καρδιά σου λαχταρά εκείνο το φορεματάκι το πουά, αγόρασέ το!

4. Σε κολακεύει αυτό το φόρεμα;

Ξέρεις τι γίνεται κάθε χρόνο. Η μόδα μπαίνει στα πόδια μας και επιλέγουμε φορεματάκια που είναι μεν μοδάτα αλλά όχι τόσο κολακευτικά για τον τύπο σώματός μας.

Για παράδειγμα, πέρσι τα peplum φορέματα ήταν σούπερ τρέντι αλλά οι σιλουέτες που κολάκεψαν ήταν λίγες και και μοντελικές. Φέτος, που θα δεις εκείνα τα crop φορέματα που αφήνουν ακάλυπτη την κοιλίτσα και τα παχάκια, πρόσεξε πως θα επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει. Μοδάτη ναι αλλά όμορφη καλύτερα!


5. Το χρειάζομαι τελικά;

Αν εξαιρέσεις τα γοβάκια, που κάθε γυναίκα αξίζει να έχει πολλά(!), δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα υπόλοιπα fashion κομμάτια. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να μπεις σε εκείνο τοα μπαζάρ και να αγοράσεις 3 ίδια φορέματα σε 3 διαφορετικά χρώματα επειδή τάχα σου αρέσουν όλα. Ακόμα, δεν υπάρχει λόγος να έχεις στη ντουλάπα ακόμα ένα μαύρο φόρεμα αν διαθέτεις ήδη 5.

Κ.Π