Πικάντικο φοντί με κοτόπουλο

10.04.2008
Για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις!

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • 6-7 μανιτάρια, καφέ
  • 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • φασολάκια, βραστά

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα τηγάνι γκριλ ζεσταίνουμε το λάδι, τηγανίζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύους με τη μαργαρίνη.

Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ταμπάσκο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.

Καρφώνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τα βουτάμε στο μείγμα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φασολάκια.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το φοντί με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Tο κατάλληλο κρασί: Φρέσκια Νεμέα.