Πιτάκια με σφολιάτα και γραβιέρα

26.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 κομμάτια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα κατεψυγμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό για το άλειμμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 2 αβγά (τους κρόκους μόνο)
  • 5 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • λίγο πιπέρι

Eκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα στη συντήρηση του ψυγείου αποβραδίς. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και απλώνουμε τα φύλλα. Κόβουμε το ένα φύλλο σε 15 στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 7 εκ. και το δεύτερο φύλλο σε 15 κομμάτια διαμέτρου περίπου 7,5 εκ. Στα μεγαλύτερα κομμάτια βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και σκεπάζουμε με τα μικρότερα. Βρέχουμε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό, γυρνάμε το μεγαλύτερο φύλλο πάνω στο μικρότερο και κλείνουμε πιέζοντας με πιρούνι. Αλείφουμε με το αβγό και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ψήνουμε τα πιτάκια για 10 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 170°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.