Δάχτυλα με μπανάνα και καρύδια

04.11.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 κομμάτια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης

Eκτέλεση

Κόβουμε κάθε μπανάνα κατά μήκος σε 8 λεπτές φέτες και λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αναμειγνύουμε σε μπολ τις μπανάνες (προσέχοντας να μην διαλυθούν), τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη βρόμη και τα μπαχαρικά. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο κάθε κομμάτι φύλλου. Τοποθετούμε στην αρχή του ένα κομμάτι μπανάνα και λίγο από το υπόλοιπο μείγμα και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση φτιάχνοντας 8 «δάχτυλα». Τα βάζουμε σε ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το μέλι. Απλώνουμε το μείγμα στα «δάχτυλα» και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά. Σερβίρονται κρύα.