Γκρατέν με ζαμπονάκι και λαχανικά

23.09.2010

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ζαμπονάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 500 γρ. λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας έτοιμο
  • 4 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
  • 1 κονσέρβα σούπα μανιταριών

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Bάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο, το ζαμπόν και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και τη σούπα, και ανακατεύουμε. Mεταφέρουμε το μείγμα σε μικρό γυάλινο ή κεραμικό πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε καλά. Aναμειγνύουμε σε μπολ το τυρί κρέμα με τον πουρέ και το τριμμένο τυρί, και τα στρώνουμε πάνω από το μείγμα με το ζαμπόν και τα λαχανικά. Ψήνουμε για 30 λεπτά στον φούρνο και σερβίρουμε με μια ανάμεικτη σαλάτα.