Πατέ σαρδέλας

05.10.2010

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. σαρδέλες κονσέρβας σε λάδι
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις σαρδέλες από το λάδι τους και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη. Xτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία αλοιφή. Kατά τη διάρκεια του χτυπήματος, καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα του δοχείου με μαχαίρι ώστε να χτυπηθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας.

Tips: Tο πατέ σαρδέλας είναι μια εναλλακτική και πιο πρωτότυπη λύση αντί για ταραμοσαλάτα.

Διατηρείται καλά κλεισμένο σε ταπεράκι στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Τι είναι το πατέ & ποιά η προέλευσή του;