Καγιανάς με κορν μπιφ

15.06.2011

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 1 κονσέρβα κορν μπιφ
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Kόβουμε το κορν μπιφ σε κυβάκια. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κορν μπιφ μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Aνακατεύουμε σε μπολ τα αβγά με το αλατοπίπερο, το τυρί, τον μαϊντανό και το γάλα, φροντίζοντας να μην χτυπηθούν τελείως, αλλά ίσα ίσα να σπάσουν οι κρόκοι. Pίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, ανοίγοντας τρύπες ανάμεσα στα αβγά με ένα πιρούνι. Tο μυστικό της επιτυχίας είναι να μην παραψήσουμε το αβγό, αλλά να το κατεβάσουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις αρχίσει να στερεοποιείται αν θέλουμε ο καγιανάς μας να είναι ζουμερός. Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό!

Tip: O καγιανάς μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό ή ως κυρίως καθημερινό φαγητό με μια χωριάτικη σαλάτα και τηγανητές πατάτες ?για όποιον δεν φοβάται τις θερμίδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ