Γλυκό με κρεμ ανγκλέζ

11.12.2008
Εύκολο - απογευματινό - γιορτινό...

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 7-8 μπισκότα

Για την κρέμα:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 φλιτζ.κόντιτα
  • ξύσμα σοκολάτας

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε καλά με ένα αναδευτήρι τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα στο μπολ με τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά σε μπεν-μαρί να σιγοβράζει, ανακατεύοντας ελαφρά έως ότου αρχίσει να πήζει. Κατόπιν την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σπάμε τα μπισκότα με τα δάχτυλά μας και βάζουμε μερικά από αυτά σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με μια στρώση από μπισκότα.

Κατόπιν με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω από την κρέμα με τα μπισκότα το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο και γαρνίρουμε με τα κόντιτα και το ξύσμα σοκολάτας.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έως ότου κρυώσει και το σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να ραντίσουμε τα μπισκότα με κουαντρό ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.