Κοτόπουλο με σάλτσα κάρι

01.10.2008
Με ιδιαίτερη σάλτσα...

Τι έχουμε:

  • 2-3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα κάρι:

  • 2 1/2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
  • 1 φλιτζ. φιστίκια κάσιους
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι κάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαϊντανού
  • φιστίκια κάσιους

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκρίλ σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα, έως ότου πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις ψηθούν, κατεβάζουμε το τηγάνι-γκριλ από τη φωτιά και κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα κάρι:

Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα κάσιους, τριμμένα στο μπλέντερ και το κάρι.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς τη και αφαιρώντας το λίπος από την επιφάνειά της, με μία τρυπητή κουτάλα. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα κάρι και γαρνίρουμε με ολόκληρα κάσιους και φύλλα μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο με ρύζι ή πατάτες ψητές.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.