Κοτόπουλο με ψημένη ντομάτα

20.11.2008
Το πιάτο που κάνει τη διαφορά

Τι έχουμε:

  • 2-3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 10-12 ντοματάκια Σαντορίνης
  • 2 κρεμμύδια
  • 5-6 μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρι, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο

Για το γαρνίρισμα:

  • πράσινη σαλάτα

Τι κάνουμε:

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και στραγγίζουμε τα φιλέτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση. Πλένουμε τα ντοματάκια με άφθονο τρεχούμενο νερό. Ζεματίζουμε τρία από τα ντοματάκια σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό για 1 λεπτό, στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Αλείφουμε ένα ταψί με το ΒΙΤΑΜ, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα ολόκληρα ντοματάκια, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τα περιχύνουμε με το λάδι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Μόλις ψηθούν βγάζουμε τα φιλέτα, τα ντοματάκια, τα κρεμμύδια και τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Συμβουλή
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγη σάλτσα ταμπάσκο κατά το ψήσιμο.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό αρωματικό Ηπείρου.