Σολομός με τζίντζερ και άνιθο - Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα

10.04.2022
Σολομός με τζίντζερ και άνιθο - Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα
Ο σολομός, απαλά καβουρδισμένος, πρωταγωνιστεί σε αυτό το πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα. Τα φρουτώδη εσπεριδοειδή και ο άνηθος ενώνουν τα πικάντικα ραπανάκια και το τζίντζερ και το αποτέλεσμα είναι ένα αναζωογονητικό μείγμα ζουμερού, τραγανού, κρεμώδους, πικάντικου και γλυκού.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά
1 φιλέτο σολομού
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο και τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
1 γκρέιπφρουτ
2 πορτοκάλια
6 μικρά ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 αβοκάντο
Θαλασσινό αλάτι, για φινίρισμα (προαιρετικό)

Ψητές γαρίδες με παρμεζάνα

Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στέγνωσε τον σολομό, μετά βάλε τον στο δίσκο με την πέτσα προς τα κάτω (αν υπάρχει πέτσα) και αλατοπιπέρωσε.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τον άνηθο, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπέρωσε και άπλωσε το μισό από το μείγμα άνηθου-τζίντζερ πάνω από το πάνω μέρος του σολομού. (Κράτησε το υπόλοιπο μείγμα). Ψήσε μέχρι να μαγειρευτεί, 15 έως 20 λεπτά.

Καθώς ο σολομός μαγειρεύεται, κόψε το πάνω και το κάτω μέρος του γκρέιπφρουτ και τοποθέτησε το σε μια από τις κομμένες πλευρές. Ακολούθησε την καμπύλη του φρούτου για να κόψεις τη φλούδα και το κουκούτσι. Πίεσε τις φλούδες στο υπόλοιπο μείγμα άνηθου-τζίντζερ για να βγάλει τυχόν ζουμί. Κόψε τα φρούτα στη μέση από πάνω προς τα κάτω, στη συνέχεια κόψε σε μισοφέγγαρα και αφαίρεσε τους σπόρους. Εάν τα κομμάτια είναι μεγάλα, κόψε τα ξανά. Μετάφερε τα φρούτα και τυχόν χυμό στο ξύλο κοπής στο μπολ. Επανάλαβε με τα πορτοκάλια. Πρόσθεσε τα ραπανάκια, αλατοπιπέρωσε γενναιόδωρα και ανακάτεψε απαλά να ενωθούν. Σπάσε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια και μοίρασε στα πιάτα με τη σαλάτα εσπεριδοειδών. Ξεφλούδισε και κόψε το αβοκάντο, και πρόσθεσε το στα πιάτα.

Αλατοπιπέρωσε και ρίξε με κουτάλι τους χυμούς από το μπολ από πάνω πρόσθεσε
άλλη μια σταγόνα ελαιόλαδο.