Λαχανάκια Βρυξελλών με μήλα και βινεγκρέτ μουστάρδα Dijon - Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε κάτι διαφορετικό

16.10.2020
Λαχανάκια Βρυξελλών με μήλα και βινεγκρέτ μουστάρδα Dijon - Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε κάτι διαφορετικό
Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν αντικαρκινικές ενώσεις, καθώς και φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Σε αυτήν την γευστική συνταγή, που προτείνουμε σήμερα ισορροπούν με τραγανά γλυκόξυνα μήλα και με μια βινεγκρέτ που τα δένει όλα μαζί. Μια διαφορετική γεύση για το σαββατοκύριακο που έρχεται!

Συστατικά:

  • 1 κιλό φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές ξύδι ρυζιού
  • 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 μεσαίου μεγέθους μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση:

Βήμα 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Βάλε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο ταψί. Άπλωσε τα ομοιόμορφα. Ψήσε, γυρίζοντας τα λαχανάκια, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2
Χτύπα μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι λάδι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μήλα και το μαϊντανό και ανακάτεψέ τα.

Αυτή η σαλάτα είναι καταπληκτική σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήσε τα λαχανάκια το πρωί και στη συνέχεια τακτοποίησε τη σαλάτα πριν τη σερβίρεις.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα:

175 θερμίδες, λίπος 11γρ, νάτριο 344mg, υδατάνθρακες 19γρ, διαιτητικές ίνες 5γρ, πρωτεΐνη 5γρ, σάκχαρα 9γρ, κορεσμένο λίπος 1γρ, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6.