Το μυστικό υλικό για βελούδινο παγωτό είναι μόνο για... ενήλικες!

20.08.2019
Το μυστικό υλικό για βελούδινο παγωτό είναι μόνο για... ενήλικες!
Μία κουταλιά αρκεί!

Σου έχουμε δώσει την πιο απίθανη συνταγή του Τάσου Αντωνίου για να κάνεις στο σπίτι το τέλειο παγωτό με δύο μόνο υλικά. Ο γνωστός σεφ όμως, το "προχωρά" ένα βήμα πιο πέρα και αποκαλύπτει το μυστικό συστατικό που μπορεί να κάνει το παγωτό σου... σκέτο βελούδο!

Ποιο είναι αυτό; Το αλκοόλ.

"Η προσθήκη αλκοόλ κάνει το παγωτό πιο μαλακό και εύκολο στο σερβίρισμα", μας λέει ο Τάσος Αντωνίου, τονίζοντας ότι αρκεί μια μικρή ποσότητα για να μην κρυσταλλώσει το γλυκό μας.

Μια κουταλιά της σούπας αλκοόλ για κάθε λίτρο παγωτού είναι αρκετή. "Αν το παρακάνετε, το αποτέλεσμα θα δώσει ένα υπερβολικά κρεμώδες μείγμα που δεν θα παγώσει στην κατάψυξη", προειδοποιεί ο ειδικός!

Η βότκα είναι η πιο ουδέτερη πρόταση ενώ άλλοι γευστικοί συνδυασμοί περιλαμβάνουν το ουίσκι με σοκολάτα, λευκό κρασί και φράουλα, ουίσκι ή βότκα και βανίλια.

Καλή όρεξη!

Τάσος Αντωνίου
mamapeinao.gr