Σεπτέμβρης με την πιο νόστιμη σπιτική γρανίτα ροδάκινο

06.09.2018
Σεπτέμβρης με την πιο νόστιμη σπιτική γρανίτα ροδάκινο
Προλαβαίνεις να απολαύσεις μία ακόμη γρανίτα!

Μπορεί να μπήκε Σεπτέμβρης, η όρεξή μας για φρέσκες γρανίτες φρούτων, όμως, δεν μας εγκαταλείπει.

Τα φρούτα εποχής εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, με την επιλογή της σπιτικής γρανίτα να αξίζει μια θέση στις προτιμήσεις μας.

Σήμερα, σειρά έχει το ροδάκινο!

Διαβάστε ακόμη: Yummy! Συνταγή για σπιτική γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη

Αυτή τη γρανίτα επιβάλλεται να τη δοκιμάσεις.

Τι θα χρειαστείς

  • 5 ώριμα ροδάκινα
  • 5 κ. σ. ζάχαρη
  • 100 ml χυμός γκρέιπφρουτ
  • ½ λεμόνι σε χυμό

Πώς να την ετοιμάσεις

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγάλα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο blender μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό από γκρέιπφρουτ και τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για λίγα δευτερόλεπτα στο δυνατό.

Βγάζουμε από το blender, ρίχνουμε σε ένα μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 – 3 ώρες για να παγώσει.

Διαβάστε ακόμη: Γρανίτα λεμόνι αλά Pandespani (με ή χωρίς αλκοόλ)

Στη συνέχεια, βάζουμε ξανά στο blender και χτυπάμε μέχρι η γρανίτα μας να αφρατέψει.

Τοποθετούμε στο σκεύος στο οποίο θα φυλάξουμε τη γρανίτα μας και βάζουμε στην κατάψυξη.

Απολαμβάνουμε σε μερικές ώρες…