Παϊδάκια με πέστο, μυζήθρα και μυρωδικά

13.02.2017

Υλικά:

1.250 γρ. παϊδάκια αρνίσια

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο

1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου

1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψημένα και αποφλοιωμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

1/2 κουτ. γλυκού μέλι

2 κουτ. σούπας κρασί λευκό

3 κουτ. σούπας μυζήθρα σουρωτή

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο σε πολυκοπτικό μέχρι να πάρουν την υφή όχι εντελώς λείας κρέμας. Δοκιμάζουμε μήπως θέλουμε επιπλέον πιπέρι και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ραντίζουμε τα παϊδάκια με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο ή στα κάρβουνα. Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με το πέστο.

Προαιρετικά, αφού τα αλείψουμε με το πέστο, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά για μερικά λεπτά, για να αποκτήσει η γεύση τους μεγαλύτερη ένταση.

Tip

Μπορούμε, επίσης, να προθερμάνουμε τον φούρνο, να σοτάρουμε πρώτα τα παϊδάκια πολύ καλά και μετά να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμά τους στον φούρνο.