Οι καλύτερες σαλάτες για κατσίκι & αρνί

14.04.2017
Στο τραπέζι της Λαμπρής δεσπόζει το σουβλιστό αρνάκι, είναι απαραίτητες όμως και πολλές σαλάτες!

Για να μη ψάχνεις τελευταία στιγμή επιλέξαμε μερικές σαλάτες που συνοδεύουν τέλεια τον πασχαλινό οβελία και σου τις παρουσιάζουμε. Από χωριάτικη, πράσινη σαλάτα, ταμπουλέ και αβγοσαλάτες, μέχρι σαλάτες αλοιφές που δύσκολα αφήνουν κάποιον ασυγκίνητο.

Ποιές σαλάτες προτείνουμε για το Πάσχα; Διάβασε το πλήρη οδηγό σαλάτας που φτιάξαμε και καλή όρεξη!

Χωριάτικη σαλάτα: Η κλάσική αξία

Ελληνικό γεύμα χωρίς χωριάτικη σαλάτα δε νοείται. Χωριάτικη σαλάτούλα κλασική, "πειραγμένη" ή ντάκος, θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση της επιλογής και θα συνοδέψουν τέλεια το αρνάκι - σούβλας ή ψητό.

Μερικές ιδέες για να διαλέξεις

Η τέλεια χωριάτικη

Χωριάτικη με λεμόνι

Κρητικός ντάκος

Ντάκος με το αυγό του

Μιλφέιγ με φέτα και χωριάτικη σαλάτα

Μαρουλάκι: Ποιός μπορεί ν΄αντισταθεί;

Μια από τις επικρατέστερες σαλάτες που δεσπόζουν στο ελληνικό τραπέζι και γιορτή, μετά τη χωριάτικη και τη ντοματοσαλάτα είναι το μαρούλι. Σκέτο, με μπόλικο άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι ή ανάμεικτο με λάχανο κι άλλα λαχανικά, το μαρουλάκι δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο. Όσο για τις σος, υπάρχουν άπειρες για να του δώσεις τη γεύση που θέλεις, με ή χωρίς θερμίδες.

Συνταγές για σαλάτες με μαρούλυ υπάρχουν άπειρες και μια μικρή αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης συνταγών που έχουμε δημιουργήσει θα σε πείσει. Κι αν είσαι ανάμεσα στις "τεμπελίτσες" αναγνώστριές μας, κάνουμε εμείς την επιλογή για εσένα και σου προτείνουμε μερικές.

Μερικές ιδέες για να διαλέξεις

Σαλάτα μαρούλι με αβγά, μπέικον και φέτα

Σαλάτα με ψητά μανιτάρια, σγουρο μαρούλι και πεκορίνο

Μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι

Σαλάτα μαρούλι με ελιές και κουκουνάρι

Σαλάτα πράσινη με ψητό ταλαγάνι και λουκάνικο

Ταμπουλέ: Το τέλειο πάντρεμα με αρνάκι!

Η σαλάτα ταμπουλέ είναι από τις ταιριαστές στο πασχαλινό τραπέζι. Αν μέχρι σήμερα δεν την έχεις δοκιμάσει, κάνε το φέτος και θα τους ενθουσιάσεις όλους! Μη διστάζει... Κλέψε λοιπόν τη συνταγή και καλή όρεξη.

Σαλάτα ταμπουλέ

Σαλάτες με αυγά

Αν δεν τις φτιάξεις το Πάσχα, πότε θα το κάνεις; Είναι άλλωστε κι ένας τρόπος για ανακύκλωση κι οικονομία στην κουζίνα. Χρησιμοποιείς όσα αυγουλάκια σου έσπασαν ή ράγισαν κατά το βράσιμο και το τσούγκρισμα για να φτιάξεις υπέροχες και πρωτότυπες σαλάτες. Τόσο απλά!

Μερικές ιδέες για να διαλέξεις

Αυγοσαλάτα με αγκινάρες

Σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες και αυγά

Σαλάτα με αυγά και μαγιονέζα

Πατατοσαλάτα με αυγά

Σαλάτα με αγγούρι, φασολάκια, προσούτο, γραβιέρα και αβγό

Σαλάτες αλοιφές

Εκτός από την "πρασινάδα" και τη ντοματούλα στο γιορτινό τραπέζι έξέχουσα θέση έχουν και οι σαλάτες - αλοιφές με πρώτο και καλύτερο το γνωστό ελληνικό τζατζίκι. Αλλά κι ένα χούμους, μια ρώσικη, μια μαιντανοσαλάτα ή τυροσαλάτα μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα στα πιάτα ή να λειτουργήσουν σαν ντιπ κρατώντας τους καλεσμένους σου απασχολημένους μέχρι να σερβίρεις τον πασχαλινό οβελία.

Σου δίνουμε μερικές ιδέες για σαλάτες αλοιφές που ταιριάζουν τέλεια στο πασχαλινό παραδοσιακό τραπέζι.

Μερικές ιδέες για να διαλέξεις

Γιαουρτοτυροσαλάτα με δυόσμο