Σαλάτα με μαριναρισμένα μανιτάρια

01.10.2008
Μια σαλάτα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό μανιτάρια, λευκά
  • 3-4 παξιμάδια χωριάτικα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 1 φλιτζ. ροκφόρ, σε κομματάκια
  • 4-5 ντοματάκια
  • 2-3 φύλλα σχοινόπρασο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 5 κουταλιές ξίδι, μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.

Πλένουμε τα ντοματάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε κάθετα στη μέση.

Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα μανιτάρια, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα.

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι, έως ότου μαλακώσουν.

Σβήνουμε με τη μαρινάδα τα μανιτάρια αφού αφαιρέσουμε το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το σχοινόπρασο, πιπέρι, τα σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα χωριάτικα παξιμάδια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ένα πιάτο, προσθέτουμε πάνω τους τα υλικά από το τηγάνι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο άρωμα στα μανιτάρια, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.