Μανιτάρια με παρμεζάνα και μαϊντανό

07.05.2008
Θα εντυπωσιάσει ως ορεκτικό!

Τι έχουμε:

  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια, πλευρώτους
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 4-5 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.

Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.

Τα στραγγίζουμε από το νερό και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Άλτις Balsamico di Modena, το ελαιόλαδο Άλτις και το πιπέρι.

Περιχύνουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί να βράσουμε τα μανιτάρια, να τα ψήσουμε.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.