Τα μυστικά για τα πιο ζουμερά burgers

21.08.2021
Τα μυστικά για τα πιο ζουμερά burgers
Εφάρμοσε τα και δες τη διαφορά

Καλοκαίρι σημαίνει, μεταξύ άλλων, και barbecue με την παρέα ή την οικογένεια μας στον κήπο- και είναι κάτι που πολλοί περιμέναμε μετά από ένα σκληρό χειμώνα με lockdown και κοινωνικές αποστάσεις.

Πώς το σημείο που τοποθετείς το ταψί στο φούρνο επηρεάζει το μαγειρικό σου αποτέλεσμα

Πριν όμως αρχίσεις το ψήσιμο, διάβασε παρακάτω τα καλύτερα μυστικά για τέλεια, ζουμερά burgers:

Αγόρασε καλύτερο κρέας
Είτε αλεσμένο είτε όχι, η ποιότητα του κρέατος μετράει. Αντί να αγοράσεις έτοιμα μπιφτέκια από το σούπερ μάρκετ, μίλησε με τον κρεοπώλη για τη σύνθεση της γεύσης και υφής που αναζητάς. Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, είναι προτιμότερο να αγοράσεις βόειο κρέας που είναι 80% κρέας και 20% λίπος.

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου
Φτιάξε μόνη τα μπιφτέκια - το βόειο κρέας είναι υπερβολικά επεξεργασμένο και όταν χρησιμοποιείς τα χέρια σου, μπορείς να βεβαιωθείς ότι ασκείς αρκετή πίεση. Τα έτοιμα μπιφτέκια έχουν μια πιο "σκληρή" γεύση.

Παράτεινε την προθέρμανση
Πριν βάλεις τα μπιφτέκια στη σχάρα, άφησε τη να ζεσταθεί. Η έντονη ζέστη είναι αυτό που δίνει στα μπιφτέκια τη νόστιμη κρούστα τους. Όσο υψηλότερη είναι η ζέστη, τόσο πιο καραμελωμένα και γευστικά θα γίνουν. Άφησε τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά προθέρμανσης και μείωσε τη θερμοκρασία μόλις αρχίσεις να μαγειρεύεις.

Μην τα πιέζεις
Απόφυγε να πιέσεις τα μπιφτέκια στα κάρβουνα, γιατί αυτό βγάζει το νόστιμο ζουμί από το κρέας.

Μη βιαστείς να τα αναποδογυρίσεις
Άφησε τα μπιφτέκια να ροδίσουν αρκετά και ομοιόμορφα πριν τα αναποδογυρίσεις. Θα ξέρεις ότι είναι έτοιμα να γυρίσουν όταν απελευθερώνονται εύκολα από τις σχάρες. Εάν πρέπει να ασκήσεις πίεση, χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Μέτρησε τη θερμοκρασία
Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο θα γνωρίζεις ότι έχεις μαγειρέψει τα μπιφτέκια για αρκετή ώρα για να σκοτώσεις τυχόν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στο βόειο κρέας. Για ασφάλεια, η εσωτερική θερμοκρασία των burger πρέπει να φτάσει τους 70 βαθμούς Κελσίου.