Τα μυστικά για τέλειο σολομό στο φούρνο

07.03.2017
Κι ο σολομός έχει τα μυστικά του. Μάθε πώς θα τον ψήσεις στο φούρνο για να γίνει ζουμερός και γευστικός και καλή όρεξη!

Ο σολομός έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο ως ένα από τα βασικότερα συστατικά του σούσι, αλλά και για πιάτα διαιτητικά και γκουρμέ, κλέβοντας τις καρδιές ολοένα και περισσότερων, Μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο, να μπει σε σαλάτες και ορεκτικά ή ακόμη και σε γκουρμέ ψαρόσουπες. Αν βέβαια, φοβάσαι τους πειραματισμούς, σου δίνουμε τα φώτα μας για την εύκολη και εγγυημένη λύση: σολομός στο φούρνο.

Καταρχήν ην η προετοιμασία

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να βάλεις το σολομό σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα. Ξέπλυνε το φιλέτο του σολομού με κρύο νερό, στέγνωσε με απορροφητικό χαρτί και τοποθέτησέ το στο ταψί με το δέρμα προς τα κάτω, να ακουμπάει τον πάτο του ταψιού.

Ρίξε μερικές κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο πάνω στο φιλέτο και στη συνέχεια πασπάλισε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 15-30 λεπτά ανάλογα με το πόσο παχύ ή όχι είναι το φιλέτο. Για να καταλάβεις πότε το φιλέτο είναι έτοιμο, τρύπησε το ψάρι με ένα πιρουνάκι. Αν τρυπιέται με ευκολία, έχει ψηθεί.

Εάν έχεις αγοράσει καταψυγμένο φιλέτο σολομού, άφησέ το να ξεπαγώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο. Αν βάλεις απευθείας τον καταψυγμένο σολομό για ψήσιμο, το πιθανότερο είναι να ψηθεί εξωτερικά και να μείνει ωμός στο εσωτερικό. Αν δεν έχεις χρόνο ή ξέχασες να τον βγάλεις από την κατάψυξη από την προηγούμενη, ξεπάγωσέ το στο φούρνο μικροκυμάτων ή βάλε το μέσα σε νερό (όχι ζεστό αλλά δροσερό) για λίγο να ξεπαγώσει.

Κι αν ψάχνεις κόλπα για να ξεχωρίσεις τον καλής ποιότητας σολομό, σου τα αποκαλύπτουμε! Κάνε κλικ εδώ και μάθε όλα τα μυστικά για να διαλέγεις πάντα το καλύτερο κομμάτι.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα