8 κόλπα για τέλεια σάλτσα ζυμαρικών

16.06.2016
Σου δίνουμε ιδέες για να δοκιμάσεις!

Η σάλτσα ντομάτας είναι η πιο κλασική επιλογή όταν μιλάμε για ζυμαρικά. Τι υλικά μπορείς να της προσθέσεις για να αναδείξεις τη γεύση της, να την κάνεις κρεμώδη κι απολαυστική; Σου δίνουμε μερικές ιδέες για να επιλέξεις αυτές που προτιμάς.

Υλικά που κάνουν την κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά σκέτη "κόλαση"

* Κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα: Πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος στη σάλτσα σου κι άσε τη να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Το γαλακτομκομικό θα δέσει με την κόκκινη σάλτσα σου που θα γίνει πιο κρεμώδης κι απολαυστική. Απλα μη το παρακάνεις. Δύο κουταλιές της σούπας αρκούν.

* Σκληρό τυρί: Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, πεκορίνο ή άλλο σκληρό τυρί προσθέτει αλμύρα και νοστιμιά στη σαλτσούλα ενώ θα βοηθήσει να δέσει και να γίνει κρεμώδης. Προσοχή: Επειδή τα περισσότερα σκληρά τυρία είναι ήδη αρκετά αλμυρά, μην προσθέσεις έξτρα αλάτι.

* Τυρί κρέμα: Μια κουταλιά ρικότα, μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα θα κάνει τη σάλτσα ντομάτας πιο κρεμώδη και γευστική! Δοκίμασέ το!

* Φρέσκος βασιλικός: Μια χούφτα βασιλικό θα προσθέσει γεύση και άρωμα... ιταλικό. Γνωστό, αλλά καλό να το υπανθυμίζουμε.

* Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Η σάλτσα είναι πολύ πιο νόστιμη αν αντί για μαργαρίνη βάλεις λαδάκι ελιάς. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις αρωματικό λαδάκι, πχ με λιαστή ντομάτα.

* Βούτυρο: Αν προτιμάς λίγο πιο... βαριά γεύση μη διστάσεις να προσθέσεις βούτυρο. Με μέτρο όμως, οι θερμίδες και τα λιπαρά παραμονεύουν.

* Κόκκινο ή λευκό κρασί: Λίγο κρασάκι προσθέτει οξύτητα και αναδεικνύει γευστικά τη σάλτσα ντομάτας! Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

* Ρίξε λίγο νεράκι από τα ζυμαρικά: Αντί να προσθέτεις νερό από τη βρύση μέσα στη σάλτσα, βάλε λίγο από το νεράκι μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά σου.Το αμυλούχο νερό θα βοηθήσει τη σαλτσούλα σου να δέσει, χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κρέμας γάλακτος ή άλλων λιπαρών.