Συμβουλές για οικονομικό τραπέζι ρεβεγιόν

29.12.2015
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση γι΄αυτό μάθε τα τρικ που θα σου επιτρέψουν να είσαι η οικοδέσποινα και στο φετινό ρεβεγιόν.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Μάθε πώς μπορείς να κάνεις οικονομία και να περιποιηθείς τους καλεσμένους σου, ξοδεύοντας λιγότερα.

1. Φτιάξε βασιλόπιτα μην την αγοράσεις

Αντί να αγοράσεις έτοιμη βασιλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο, φέτος προσπάθησε να τη φτιάξεις μόνη σου. Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία συνταγών για όλες τις προτιμήσεις που είναι κρίμα να μη το προσπαθήσεις.

2. Το μέγεθος έχει σημασία

Αν δεν σε πείσαμε να φτιάξεις μόνη το γλυκό του ρεβεγιόν, τουλάχιστον προσπάθησε να μην πάρεις το XXL μέγεθος. Το γλυκάκι τρώγεται σε μικρά κομμάτια, οπότε κάτι περισσότερο θα είναι υπερβολή και περιττή δαπάνη.

3. Δεν ταΐζεις ολόκληρο λόχο

Σκέψου πόσα φαγητά καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια. Μην πέσεις στην παγίδα του συνδρόμου της… κατοχής. Κάνε μια λίστα των καλεσμένων, σκέψου τι θέλεις να περιλαμβάνει το μενού και μόνο τότε βγες στην αγορά για να αγοράσεις τις απαραίτητες προμήθειες και μόνο.

4. Σκέψου επιλογές οικονομικές

Τα ζυμαρικά και τα λαχανικά είναι πάντα οικονομικότερες επιλογές σε σχέση με το κρέας και τα τυροκομικά. Μια σπανακόπιτα αντί για κρεατόπιτα είναι σίγουρα πιο οικονομική όπως επίσης κι ένα σουφλέ ζυμαρικών, μια μακαρονάδα σε σχέση με οποιοδήποτε κρέας.

5. Και τι θα πιούμε αντί σαμπάνιας; Υπάρχουν λύσεις

Αν το να αντικαταστήσεις την σαμπάνια του ρεβεγιόν με τον πιο οικονομικό αφρώδη οίνο ή κάποιο φθηνό κρασάκι δε σε ενθουσιάζει, σου προτείνουμε ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ - fruit punch για αποτέλεσμα 2 σε 1. Και οικονομία κάνεις κι εντυπωσιάζεις με την πρωτοτυπία σου!