Πώς να φτιάξεις ένα εορταστικό negroni

27.12.2021
Πώς να φτιάξεις ένα εορταστικό negroni
Η συνταγή από το καλύτερο μπαρ του κόσμου!

Τι είναι μια εορταστική περίοδος χωρίς να πιούμε ένα χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ δίπλα στη φωτιά; Η αλήθεια είναι πως με όλα τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά πάρτυ, το αλκοόλ ρέει άφθονο, και αν θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο εκτός από κρασί, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Πώς να φτιάξεις γλυκό, ζεστό κρασί

Το Connaught Bar είναι επισήμως το καλύτερο μπαρ στον κόσμο και μοιράζεται τη συνταγή για το εορταστικό Negroni, με μύτες κακάο. "Για την εορταστική περίοδο, θέλαμε μέσα από το Negroni να θυμηθούμε ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους, χρησιμοποιώντας γεύσεις που είναι χαρακτηριστικές της γαστρονομικής μας παράδοσης", λέει ο Agostino Perrone, Διευθυντής του Mixology στο The Connaught Bar. "Οι σταφίδες και το πορτοκάλι θυμίζουν ιταλικά χριστουγεννιάτικα επιδόρπια και είναι επίσης ευρέως διαθέσιμα, που κάνει αυτήν την εκδοχή του Negroni μια απλή και προσαρμόσιμη επιλογή για όλους.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις ένα εορταστικό negroni:

Συστατικά

15ml Gin

15ml Bitter

15ml Γλυκό βερμούτ

15ml αρωματικό νερό*

1 σταγόνα βαλσαμικό ξύδι

1 φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

* Για να φτιάξεις αρωματικό νερό, εμπότισε τις μύτες κακάο σε ζεστό νερό με σταφίδες και φλούδα πορτοκαλιού. Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα, να κρυώσει και βάλτο σε ένα μπουκάλι. Πρόσθεσε 500ml ζεστό νερό και στη συνέχεια πρόσθεσε ½ κουταλάκι του γλυκού μύτες κακάο, ¼ φλιτζάνι φλούδες πορτοκαλιού και ⅓ φλιτζάνι σταφίδες. Άφησε το για μια ώρα και στη συνέχεια στράγγιξε το σε ένα μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά με πάγο και βάλε σε ένα ποτήρι μαζί με έναν κύβο πάγου. Γαρνίρισε με μια φλούδα πορτοκαλιού.