Τα κρασιά της κύπρου

09.07.2008
Το 1947, μία ομάδα φιλοπρόοδων και διορατικών αμπελουργών αποφάσισαν να θέσουν επί οργανωμένης βάσης την παραλαβή και τη διάθεση των οινικών τους προϊόντων, απαλλάσσοντας με τον τρόπο αυτό, τους αμπελουργούς από το άγχος και την αβεβαιότητα, ιδρύοντας τον Συνεργατικό Οργανισμό Διαθέσεων Αμπελουργικών Προϊόντων ΣΟΔΑΠ.

Το 1947, μία ομάδα φιλοπρόοδων και διορατικών αμπελουργών αποφάσισαν να θέσουν επί οργανωμένης βάσης την παραλαβή και τη διάθεση των οινικών τους προϊόντων, απαλλάσσοντας με τον τρόπο αυτό, τους αμπελουργούς από το άγχος και την αβεβαιότητα, ιδρύοντας τον Συνεργατικό Οργανισμό Διαθέσεων Αμπελουργικών Προϊόντων ΣΟΔΑΠ.

Από την ίδρυσή του ο ΣΟΔΑΠ, αγκαλιάστηκε από όλο σχεδόν τον αμπελουργικό κόσμο, γιατί ήταν το στήριγμα του αμπελουργού. Θεωρείται δε, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Συνεργατισμού στην Κύπρο και απολαμβάνει της εκτίμησης των Συνεργατικών Κινημάτων πολλών χωρών.

Ο ΣΟΔΑΠ, με γνώμονα πάντοτε τη συνεργατική ιδέα και την εξυπηρέτηση του αμπελουργικού κόσμου, αναπτύχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία του τόπου με δύο σύγχρονα οινοποιεία στη Λεμεσό και στο Στρουμπί. Μέτοχοι της είναι 10.000 και πλέον αμπελουργικές οικογένειες από 144 αμπελουργικά χωριά.