FYI

Μπαομπάπ: προϊόντα για σένα που είσαι "ψαγμένη"

03.11.2011
Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο (fair trade) είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό κίνημα που έχει στόχο να βοηθήσει

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο (fair trade) είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό κίνημα που έχει στόχο να βοηθήσει τους παραγωγούς προϊόντων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εξασφαλίζει στους παραγωγούς καλύτερους εργασιακους όρους, περισσότερα έσοδα, χρήματα για τη μόρφωση τους και για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Δεν επιτρέπεται η παιδική εργασία και γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος.

Το Μπαομπάπ διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αγοράζουν καλής ποιότητας προϊόντα , συμβάλλοντας παράλληλα σε μια εμπορική διαδικασία βασισμένη στο διάλογο, τη διαφάνεια και το σεβασμό.

Προϊόντα από συνεταιρισμούς ή μικρούς παραγωγούς στην Ελλάδα.

Και στην Ελλάδα υπάρχουν μικροί παραγωγοί και συνεταιρισμοί που ενώ παράγουν προϊόντα άριστης ποιότητας, δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρίες.

Το Μπαομπάπ στοχεύει να τους στηρίξει διαθέτοντας επιλεγμένα προϊόντα τους.

Προϊόντα από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Η παραγωγή αντικειμένων από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά αφορά στη χρήση ήδη χρησιμοποιημένων υλικών. Μειώνεται έτσι η κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας, αλλά και ο όγκος των απορριμμάτων.

Το Μπαομπάπ διαθέτει επιλεγμένα προϊόντα από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

*Κάποια από τα προίόντα είναι βιολογικά.

Τα πάντα για το μπαομπάπ

Το μπαομπάπ είναι ένα δέντρο- θαύμα για τον άνθρωπο. Ζει στη Μαδαγασκάρη, την Αφρική και την Αυστραλία. Έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ευρώπη από το βιβλίο «ο Μικρός Πρίγκιπας». Ονομάζεται και «δέντρο της ζωής» γιατί αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί τα φρούτα και οι καρποί του τρώγονται, ενώ τα φύλλα του διαθέτουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Ο φλοιός του χρησιμοποιείται για την παραγωγή σχοινιού και ο παχύς κορμός του παρέχει προστασία και στέγη στους ντόπιους. Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσει κάποιος την ηλικία ενός μπαομπάπ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να ζει για χιλιάδες χρόνια.

Πού θα τα βρεις: Αγ.Παρασκευής 30 Χαλάνδρι