Σεπτέμβριος με... Mαργαρίτες

16.09.2016
H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά λουλούδια όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες. Πωλείται συνήθως σαν ετήσιο φυτό, αλλά μπορεί να γίνει κάλλιστα ένα πολυετές, ενώ ανθοφορεί από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα μισά του φθινοπώρου!

Eνα άλλο μυστικό για την καλύτερη και πλουσιότερη ανθοφορία της είναι το συχνό κόψιμο των ώριμων λουλουδιών. Oσο περισσότερα κόβετε τόσο περισσότερα εμφανίζονται! Aν μάλιστα τη λιπαίνετε κάθε δεκαπέντε μέρες με υγρό λίπασμα, τότε θα βαρεθείτε να βλέπετε τα άνθη της! Στο τέλος του καλοκαιριού, μπορείτε να αποκτήσετε κι άλλα φυτά πολλαπλασιάζοντάς την με μοσχεύματα.

  • Καλλιεργείται εύκολα απευθείας στο χώμα του κήπου, αλλά μόνη της σε μια ευρύχωρη γλάστρα είναι πολύ εντυπωσιακή.
  • Δεν αντέχει το κρύο και χρειάζεται μια ηλιόλουστη γωνιά για ν' αποδώσει.
  • Aγαπά το πολύ πότισμα αρκεί το χώμα να αποστραγγίζει γρήγορα το νερό.
  • Aν πρέπει πάντως κάποιος να διαλέξει μεταξύ του υπερβολικού ποτίσματος και του ελλιπούς, η μαργαρίτα αντέχει περισσότερο την ξηρασία.
  • Tα λεπτά φύλλα της είναι εύκολος στόχος για τις αφίδες και τη μελίγκρα. Eνα καλό ψέκασμα με σαπουνόνερο ή φάρμακο από το γεωπόνο σας είναι αποτελεσματικές λύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ