Κρέμασε το χαρτί υγείας με τον σωστό τρόπο

23.09.2011
Μη τυχόν και σου ξεφύγει κανένα γελάκι! Το θέμα είναι σοβαρό. Και μην μου πεις ότι δεν έχεις ταλαιπωρηθεί -και μάλιστα περισσότερες από μία φορά- τραβώντας με τον λάθος τρόπο!


Μη τυχόν και σου ξεφύγει κανένα γελάκι! Το θέμα είναι σοβαρό. Και μην μου πεις ότι δεν έχεις ταλαιπωρηθεί -και μάλιστα περισσότερες από μία φορά- τραβώντας με τον λάθος τρόπο!

Και αν έχεις χρόνο, άντε, να πεις ότι θα το προσπαθήσεις, αλλά αν βιάζεσαι; Και αν πάλι τραβώντας όχι μόνο δεν κόβεις το κομμάτι που θέλεις αλλά αντίθετα, ξετυλίγεται όλο το ρολό και τελικά χρειάζεσαι ακροβατικά για να χρησιμοποιήσεις και τα δύο χέρια σε μια όχι και τόσο άνετη στάση;

Λοιπόν, διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες και πληροφόρησε σχετικά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή την κυρία που τυχόν σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και πράξε αναλόγως. Μια συνήθεια είναι... Η σωστή όμως!

Βήμα πρώτο: Βγάλε το τελειωμένο ρολό από τη βάση και πέταξέ το. Μην τεμπελιάσεις και το αφήσεις στην άκρη για αργότερα... Δεν θα το κάνεις ποτέ. Και βέβαια αυτό λειτουργεί με τη μορφή του ντόμινο, γιατί αν δεν ελευθερώσεις τη βάση, αυτό που σίγουρα θα κάνεις είναι απλά να "ακουμπήσεις" το καινούριο ρολό δίπλα κάπου κοντά στη λεκάνη. Αντιλαμβάνεσαι βέβαια, πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό, οπότε, ξεπέρασέ το!

Βήμα δεύτερο: Πάρε το καινούριο ρολό και ξετύλιξε το πρώτο φύλο για να βρεις τη σωστή φορά. Κόψε το πρώτο κομμάτι έτσι ώστε αυτό που θα κρέμεται να είναι ατόφιο και... περιποιημένο για τον επόμενο που θα το χρησιμοποιήσει. Μην πετάξεις το κομμάτι που έκοψες, όμως. Χρησιμοποίησέ το για να στρώσεις το κραγιόν σου, για να φυσήξεις τη μύτη σου ή για να σκουπίσεις μικρές σταγονίτσες από τον νεροχύτη. Θυμήσου πως τίποτα δεν πάει χαμένο.

Βήμα τρίτο: Βάλε το νέο ρολό στη βάση του έτσι ώστε η άκρη του να κρέμεται από τη πάνω μεριά του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς εύκολα -βάζοντας την σωστή δύναμη- να σκίσεις την ποσότητα του χαρτιού που χρειάζεσαι με το ένα χέρι μόνο χωρίς να φοβάσαι ότι θα κοπεί στραβά ή ότι θα ξετυλιχθεί περισσότερο από όσο χρειάζεσαι.

Βασική προϋπόθεση: Για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, φρόντισε να έχεις πάντα προμήθειες στο μπάνιο σου. Βρες, δηλαδή, λίγο χώρο σε κάποιο ντουλάπι και τοποθέτησε εκεί μερικά ρολά. Κάνε το ίδιο και στα υπόλοιπα, βοηθητικά μπάνια ή WC αν υπάρχουν και θα είσαι σίγουρη ότι δεν θα βρεθείς προ απροόπτου, τρέχοντας τελευταία στιγμή στην άλλη άκρη του σπιτιού ή στην αποθήκη για... ανεφοδιασμό.

Ζωή Κίττα