5 γρήγοροι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να αστράφτει πριν φτάσουν οι επισκέπτες

13.12.2021
5 γρήγοροι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να αστράφτει πριν φτάσουν οι επισκέπτες
Ετοίμασε το σπίτι σου για συγκεντρώσεις σε χρόνο μηδέν

Ανεξάρτητα από το αν προετοιμαζόσουν για ένα γιορτινό πάρτι εδώ και εβδομάδες ή μόλις κανόνισες με τις φίλες σου να έρθουν σπίτι σου σε λίγες ώρες, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται τακτοποιημένο και λαμπερό.

Τα μικρά λάθη καθαριότητας που μπορεί να κάνουν το σπίτι σου πιο βρώμικο

Δες παρακάτω τι να κάνεις για να ετοιμάσεις το σπίτι σου μέσα σε λίγα λεπτά:

Ασχολήσου με την κουζίνα
Αρχικά, καθάρισε τους πάγκους της κουζίνας. Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να τρίψεις την εστία, το καθάρισμα του πάγκου θα δώσει την εντύπωση ότι η κουζίνα σου είναι τακτοποιημένη και οργανωμένη. Αφαίρεσε τα πάντα από τον πάγκο για να ξεκινήσεις και, στη συνέχεια, σκούπισε τον με σπρέι καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων για να αφαιρέσεις τη βρωμιά και τα ψίχουλα. Στη συνέχεια, πάρε ένα διακοσμητικό δίσκο (έναν μεταλλικό για επιπλέον λάμψη) και χρησιμοποίησε τον για να μαζέψεις οτιδήποτε θέλεις να αφήσεις έξω στον πάγκο, όπως αλάτι και πιπέρι και τα εργαλεία μαγειρικής. Ο δίσκος κάνει τα πάντα να φαίνονται προσεγμένα και τακτοποιημένα.

Φρέσκαρε τον καναπέ
Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το σαλόνι. Το να φτιάξεις τον καναπέ σου είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνεις όλο το δωμάτιο να φαίνεται πιο καθαρό. Εάν έχεις κατοικίδιο που κάθεται συχνά στον καναπέ, χρησιμοποίησε έναν κύλινδρο με κόλλα για να αφαιρέσεις τα χνούδια. Στη συνέχεια, αφράτεψε τα μαξιλάρια και δίπλωσε τυχόν κουβέρτες για να φαίνονται προσεγμένες και ο καναπές να φαίνεται άνετος.

Κάνε γρήγορο καθαρισμό του μπάνιου
Λίγα λεπτά πριν εμφανιστούν οι καλεσμένοι, τοποθέτησε μερικές καθαρές πετσέτες χεριών και βάλε ένα νέο καθαρό χαλάκι μπάνιου. Σκούπισε τον καθρέφτη ψεκάζοντας πρώτα το σπρέι καθαρισμού σε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι (και όχι απευθείας στον καθρέφτη) και, στη συνέχεια, σκούπισε το για να βεβαιωθείς ότι ο καθρέφτης δεν έχει ραβδώσεις.

Πρόσθεσε φρέσκα λουλούδια (ή πρασινάδα)
Τοποθέτησε φρέσκα λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου σε στρατηγικά σημεία. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά—απλώς αναζήτησε τα πιο φρέσκα, ποιοτικά λουλούδια στο τοπικό ανθοπωλείο.

Χαμήλωσε τα φώτα
Για να νιώσεις το σπίτι σου εορταστικό και έτοιμο για πάρτι, χαμήλωσε τα φώτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαμπτήρες LED οι οποίοι είναι ρυθμιζόμενοι. Μπορείς επίσης να ανάψεις μερικά κεριά και να τα τοποθετήσεις τα σε σημεία όπου μπορείς να τα παρακολουθείς.