Πώς να καθαρίσεις τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα (και να παραλείψεις όλο το τρίψιμο)

07.12.2021
Πώς να καθαρίσεις τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα (και να παραλείψεις όλο το τρίψιμο)
Το ξεγυάλισμα δεν είναι απλώς μια τεχνική μαγειρέματος

Ένα από τα θετικά με τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας είναι ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να μαγειρέψεις σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες—και μπορείς ακόμη και να τα βάλεις στο φούρνο. Αλλά όλο αυτό το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει κάψιμο (ειδικά αν δεν το παρακολουθείς προσεκτικά). Το κόλπο για να καθαρίσεις ένα καμένο τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς να ξοδέψεις χρόνο στο τρίψιμο είναι να βγάλεις το τηγάνι όσο είναι ακόμα ζεστό. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν στην πραγματικότητα να σε βοηθήσουν να αφαιρέσεις τα κολλημένα κομμάτια φαγητού.

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να καθαρίσεις ένα καμμένο σκεύος ώστε να φαίνεται λαμπερό και καινούργιο

Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να καθαρίσεις τα τηγάνια σου από ανοξείδωτο χάλυβα ώστε να φαίνονται ξανά λαμπερά και καινούργια:

Τι θα χρειαστείς:
Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
Σαπούνι για τα πιάτα
Βούρτσα πιάτων από νάιλον με μακριά λαβή
Μαλακό σφουγγάρι
Ξύστρα τηγανιού σιλικόνης
Μαγειρική σόδα (προαιρετικά)

Πώς να καθαρίσεις τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα:
Μόλις βγάλεις το φαγητό από το τηγάνι, ξαναβάλε το στο μάτι και άναψε τη φωτιά. Ρίξε λίγο νερό - θα δημιουργηθεί λίγος ατμός και μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες.

Χρησιμοποιώντας το ξύλινο κουτάλι ή τη σπάτουλα, ξύσε όλα τα καμένα κομμάτια φαγητού και σάλτσας, τα οποία η θερμότητα και ο ατμός θα πρέπει να έχουν χαλαρώσει. Σβήσε τη φωτιά και άφησε το τηγάνι να κρυώσει. Πρόσθεσε υγρό σαπούνι πιάτων και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια βούρτσα με μακριά λαβή για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα φαγητού.

Μετακίνησε το τηγάνι στον νεροχύτη. Σε αυτό το σημείο, το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς θα πρέπει απλώς να ξεπλυθεί. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι και ζεστό σαπουνόνερο, καθάρισε ολόκληρο το τηγάνι, τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε καλά το τηγάνι και στέγνωσε το εντελώς πριν το αφήσεις.

Εάν υπάρχουν πολύ επίμονοι λεκέδες, ανακάτεψε τη μαγειρική σόδα με νερό για να σχηματίσεις μια πάστα. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι, άπλωσε την πάστα στο τηγάνι και τρίψε με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε το τηγάνι και στέγνωσε το.