Χριστούγεννα 2021: 3 νέες παραδόσεις που θα κάνουν τις φετινές γιορτές ξεχωριστές

01.12.2021
Χριστούγεννα 2021: 3 νέες παραδόσεις που θα κάνουν τις φετινές γιορτές ξεχωριστές
Κάθε χρόνο στολίζεις δέντρο, γεμίζεις φωτάκια το σπίτι, γράφεις γράμμα στον Αι Βασίλη, γεμίζεις τη γαλοπούλα! Φέτος κάνε τη διαφορά και δημιούργησε καινούρια… προηγούμενα!

Το στολίδι του χρόνου

Σίγουρα έχεις πολλά στολίδια για το δέντρο σου που ανεβοκατεβάζεις από την αποθήκη κάθε χρόνο. Επίσης σίγουρα όλο και κάτι καινούριο αγοράζεις κάθε φορά ή -ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι- τα φτιάχνεις μόνη σου. Για σκέψου, όμως, πόσο ενδιαφέρον θα ήταν ένα συγκεκριμένο προσωποποιημένο στολίδι για κάθε ένα μέλος της οικογένειας κάθε χρόνο.

Προέτρεψε τον καθένα να διαλέξει, ή να φτιάξει το δικό του στολίδι γράφοντας με όποιον τρόπο -πινέλο, κλωστή και βελόνα κοκ- το όνομα και τη χρονολογία. Πήγαινε τη σκέψη ένα βήμα παραπάνω και ξεκίνα την ξεχωριστή αυτή παράδοση με το βαφτιστήρι σου. Την πρώτη χρονιά, μάλιστα, πήγαινέ του και ένα μικρό δεντράκι που θα γεμίζει μόνο με τα δικά του, προσωπικά στολίδια που θα του φέρνει η νονά. Precious!!!

Στολίζεις; Ιδού μερικές ιδέες για το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

Η πρώτη φωτογραφία της χρονιάς (ή η τελευταία, αναλόγως!)

Όλοι με τις πιζάμες τους στον καναπέ ανάμεσα σε κόλες περιτυλίγματος να πίνετε καφέ, ή σοκολάτα και να τρώτε κέικ (ή βασιλόπιτα). Το κάνεις εικόνα; Αν δεν καταφέρεις το πρωί λόγω διαφορετικού... ξυπνητηριού των μελών, καθιέρωσε ένα βραδινο κλικ, λίγο πριν τον αποχαιρετήσεις τον χρόνο που φεύγει, αλλά πάντα στην ίδια θέση, έτσι για το καλό. Σκέψου όταν κάποια στιγμή ξανακοιτάζεις τις φωτογραφίες και ταξιδέψεις στον χρόνο. Ναι, ακριβώς γι' αυτό το προτείνουμε και καταθέτουμε την πόζα της ιδιότυπης οικογένειας Moore-Willis για εναλλακτική έμπνευση!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις γιορτές

Μην κάνεις τίποτα

Το πιο πολύτιμο αγαθό στις μέρες μας -εκτός από την υγεία, φυσικά- είναι ο χρόνος! Σκέψου το. Όλοι τρέχουμε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, το ρολόι χτυπάει... κόκκινο (και δεν το εννοούμε με τη γιορτινή έννοια)

Από φέτος, λοιπόν, προτείνουμε κάτι ριζοσπαστικό. Να βρεις χρόνο και να τον απολαύσεις χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Καθιέρωσε μια μέρα (μπορεί όχι ολόκληρη, έστω ένα βράδυ, ένα πρωινό, ό,τι σε βολέψει) και προγραμμάτισε να μην κάνεις τίποτα. Αν θέλεις να μην κάνεις τίποτα με κάποιον άλλον, πχ με τον άντρα σου, την κολλητή σου ή το παιδί σου με γεια σου με χαρά σου όμως και μόνη να επιλέξεις να είσαι, πάλι όμορφα θα είναι. Κλείσε τα τηλέφωνα, όμως, κλείσε και την τηλεόραση και τον υπολογιστή, αποσυνδέσου από το WiFi και κράτα μόνο μια μουσική που αγαπάς, τον νου και την καρδιά σου!

Βρες χρόνο να αδειάσεις, να ξεκουραστείς, να γεμίσεις ξανά! Δεν θέλει πολύ. Και το έχεις περισσότερη ανάγκη από όσο νομίζεις. Από τα φετινά Χριστούγεννα βάλε το στο πρόγραμμα και κάνε το πράξη!

Κράτα αυτές τις σκέψεις για αρχή και θα επανέλθουμε με επιπλέον προτάσεις για να κάνεις τις φετινές γιορτές ακόμη πιο ξεχωριστές.