6 αντικείμενα που μπορεί να σου σώσουν τη ζωή

06.10.2018
6 αντικείμενα που μπορεί να σου σώσουν τη ζωή
Υπάρχουν μερικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης που έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που νομίζεις. Μην τα υποτιμάς και αν σου λείπουν… σπεύσε!

1. Παλιό κλασικό τηλέφωνο

Εκτός από την ασύρματη συσκευή που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου, φρόντισε να έχεις συνδεδεμένη και μια από τις παλιές, αυτές με το καλώδιο. Αυτές που δεν χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν. Σκέψου μόνο να έχει κοπεί το ρεύμα, να μην έχει σήμα ή μπαταρία το κινητό και να πρέπει να επικοινωνήσεις με τους... έξω.

Διάβασε επίσης: 9 τρόποι με τους οποίους θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη... το σπίτι σου

2. Φακό, σφυρίχτρα και νερό έχεις;

Φακό σίγουρα κάπου θα είναι μέσα στο σπίτι αλλά καλό θα είναι να τον βρεις και να τον τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο όπου θα γνωρίζουν όλοι στην οικογένεια. Φρόντισε να έχει γεμάτες μπαταρίες και για καλό και για κακό, αγόρασε ακόμη καναδυό. Μαζί με τον φακό, μία σφυρίχτρα και ένα μπουκαλάκι νερό, έχε τα πρόχειρα σε ένα σημείο μαζί με 1-2 ακόμη βασικά πρώτης ανάγκης -συσκευασμένη τροφή και μια αλλαξιά για τον καθένα. Και αχρείαστα να' ναι. Πότε θα... χτυπήσει ένας σεισμός, για παράδειγμα, δεν μπορεί να ξέρει κανείς.

3. Αγαπημένο μου ραδιόφωνο

Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, ένα ραδιόφωνο μπορεί να είναι η μόνη σου επαφή με τον έξω κόσμο, οπότε καλό είναι να έχεις ένα (κατά προτίμηση μικρό) και πάλι σε σημείο που θα ορίσεις εσύ με τις μπαταρίες δίπλα για ανεφοδιασμό για παν ενδεχόμενο. Κράτησέ το δίπλα στην τσαντούλα με τα προηγούμενα για καλό και για κακό.

4. Πρίζες ασφάλειας

Μην το γελάς καθόλου. Αν έχεις παιδί στο σπίτι δεν νοείται να μην καλύψεις τις ηλεκτρικές πρίζες με τις ειδικές τάπες που κυκλοφορούν παντού στο εμπόριο.

5. Συναγερμός

Μπορεί να στοιχίζει λίγο περισσότερο όμως δεν χρειάζεται ειδική εξήγηση ως προς το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι. Μπορεί, φυσικά και αυτό να παραβιαστεί, όμως η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί ανασταλτικά με την ύπαρξή του και μόνο.