Στρώστε σαν καλλιτέχνες

24.06.2016
Οικογενειακές ή φιλικές, οι συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι μπορούν να γίνουν η αφορμή για να αναδείξετε την καλλιτεχνική σας φύση.

Ολα εν τάξει

Ποιος είπε ότι ο μαυροπίνακας είναι μόνο για τις τάξεις; Με ένα κόντρα πλακέ και βαφή μαυροπίνακα μπορείτε να κάνετε ένα ξεχωριστό σουπλά για το τραπέζι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα ακριβή μέτρα (θα σας το κόψει ο ξυλουργός σας) και υπομονή μέχρι να στεγνώσει η μπογιά. Στο τέλος, ζωγραφίστε με κιμωλίες τις θέσεις των καλεσμένων και το μενού. Εννοείται ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά όσες φορές θέλετε, αφού καθαρίζεται απλώς με σφουγγάρι, όπως ακριβώς ο πίνακας του σχολείου.

Φουλ στο χρώμα

Η μαμά σας θα ανατρίχιαζε στη σκέψη, αλλά τα παλιά μαχαιροπίρουνα που έχουν χάσει τη λάμψη τους μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή. Καλύψτε το πάνω τμήμα τους με χαρτοταινία για να βγει ομοιόμορφο το βάψιμο και βουτήξτε τα σε πλαστικό ματ ή γυαλιστερή λαδομπογιά. Αφήστε τα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα. Αν χρησιμοποιήσετε λαδομπογιά, στο πλυντήριο των πιάτων δεν ξεβάφουν. Αν τα βάψετε με πλαστικό, πλύντε τα προσεκτικά στο χέρι.

Παλιές ιστορίες

Κιτρινισμένα ημερολόγια, παλιά περιοδικά, άχρηστα βιβλία στο πατάρι; Δεν χρειάζεστε παρά μονάχα κόλλα. Κόψτε τα φύλλα προσεκτικά, απλώστε τα σε ένα τραπέζι και κολλήστε διαδοχικά τις άκρες τους σχηματίζοντας ένα μακρόστενο τραπεζομάντιλο. Είναι μίας χρήσης, αλλά έχει και τα πλεονεκτήματά του, αφού δεν χρειάζεται να κυνηγάτε τα παιδιά για λεκέδες!

Ceci est une table

O σουρεαλιστής ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ θα ενθουσιαζόταν αντικρύζοντας το. Ενα τραπεζομάντηλο φτιαγμένο με την καλλιτεχνική σας πένα. Πάρτε χαρτί κραφτ (συσκευασίας) σε ρολό και σχεδιάστε συμμετρικά τις θέσεις των πιάτων, των μαχαιροπήρουνων και των σουβέρ ποτηριών (μπορείτε να τα ακουμπήστε από την ανάποδη και να σχεδιάσετε το περίγραμμα τους). Απλώστε το στο τραπέζι και τοποθετήστε τα σερβίτσια.

Οι χρήσιμοι φελλοί!

Σχεδιάστε ένα σχήμα καρδιάς σε χαρτόνι, κόψτε διάφορους φελλούς σε ίδιο μέγεθος (με κοπίδι ή μαχαίρι του σεφ, υπολογίζοντας 15-20 εκατοστά για να έχουν ικανό πάχος) και κολλήστε μεταξύ τους, και στη συνέχεια,στο χαρτόνι με κόλλα σιλικόνης. Τοποθετήστε την καρδιά στη μέση του τραπεζιού και ακουμπήστε σουπιέρες με καυτή σούπα ή φοντί με λιωμένη σοκολάτα.

Κείμενα: Ρόζα Κράμερη, Styling: Elena Jeffrey, Φωτογραφίες: Παύλος Τσοκούνογλου