Ομιλητικότητα... μηδέν!

21.07.2015
Ο φίλος μου θέλει να με γνωρίσει στους φίλους του και εγώ τρέμω στην ιδέα καθώς είμαι υπερβολικά ντροπαλή και θα τον κάνω να αισθανθεί άσχημα.

αλησπέρα σας Θεία Λουκία. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Είμαι σε μια σχέση εδώ και 2 χρόνια -εγώ 23 και εκείνος 33. Είμαστε πολύ καλά διότι έχουμε μια ξεχωριστή και πολύ όμορφη σχέση μεταξύ μας. Ωστόσο το θέμα μου έγκειται στο γεγονός ότι ο φίλος μου θέλει να με γνωρίσει στους φίλους του και εγώ τρέμω στην ιδέα καθώς είμαι υπερβολικά ντροπαλή και θα τον κάνω να αισθανθεί άσχημα. Ήδη γνώρισα τον κολλητό του και η όλη φάση ήταν τραγική γιατί όλο το βράδυ δεν μίλαγα και ο φίλος μου έκανε το διαμεσολαβητή για να με κάνει να ενταχθώ στη παρέα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω κοιτάζω σε διάφορες ιστοσελίδες πώς να γίνω πιο επικοινωνιακή, έχω κάνει συζητήσες και με τη μητέρα μου και πάλι κομπλάρω. Μάλλον είμαι υπεραναλυτική; Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου πάνω σε αυτό το θέμα. Θα εκτιμούσα πολύ την απάντηση σου. Σε ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, το πρόβλημα σου δεν είναι ότι είσαι «υπεραναλυτική». Το πρόβλημα σου είναι ότι είσαι υπέρ απορροφημένη από τον εαυτό σου και την εικόνα σου, σε βαθμό που δεν προσέχεις τους άλλους γύρω σου και γι’ αυτό δεν μπορείς να επικοινωνήσεις πραγματικά με κανέναν.

Ξεκόλλα! Άσε κάτω το καθρεφτάκι, σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα σκεφτούν οι άλλοι με ό,τι πεις και άρχισε να ενδιαφέρεσαι και για κανέναν άλλον άνθρωπο γύρω σου. Δεν είσαι το κέντρο όλου του κόσμου. Είσαι μόνο το κέντρο του δικού σου κόσμου και αν πραγματικά θέλεις να γίνεις πιο επικοινωνιακή θα πρέπει να αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για το τι γίνεται γύρω σου, να ρωτάς και να μαθαίνεις για τους άλλους, να αλληλεπιδράς μαζί τους και ό,τι ήθελε προκύψει.

Ούτως ή άλλως, ό,τι κι αν πεις ή αν ρωτήσεις, χειρότερη εικόνα από αυτή που εκπέμπεις τώρα δεν πρόκειται να σου βγει.

Και όχι, όσο κι αν κολακεύεσαι από τις προσπάθειες του καλού σου να σε κάνει άνθρωπο, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό να επιμένεις να τραβάς την προσοχή του επάνω σου με αυτόν τον τρόπο.

Σταμάτα να παιδιαρίζεις λοιπόν και άρχισε να φέρεσαι σαν ενήλικη γυναίκα που είσαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ