Ανακάλυψε τη «Γυμνή Αλήθεια» των Χέιγκλ- Μπάτλερ [vds]

31.10.2015
Η αιώνια μάχη των φύλων ανεβάζει το ερωτικό θερμόμετρο στα ύψη στην κωμωδία ‘Η Γυμνή Αλήθεια’. Η Άμπι Ρίχτερ (Κάθριν Χέιγκλ - η γνωστή Ίζι στο Grey’s Anatomy) είναι μία ρομαντική παραγωγός πρωινών εκπομπών που ψάχνει διακαώς τον κο Τέλειο!

Η καθημερινότητά της ‘χτυπάει ξαφνικά κόκκινο’, όταν το αφεντικό της επιβάλει στην ομάδα της τον Μάικ Τσάντγουει (Τζέραρντ Μπάτλερ - 300, P.S. I Love You), έναν σκληροπυρηνικό τύπο της τηλεόρασης που υπόσχεται να ‘ξεράσει’ στον αέρα όλη τη γυμνή αλήθεια για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Μάικ, για να αποδείξει στην Άμπι πως δεν είναι ένας αναξιόπιστος ‘τσαρλατάνος’ αλλά κάποιος που καταλαβαίνει σε βάθος τις συμπεριφορές των ζευγαριών, προσφέρεται να τη βοηθήσει στην κατάκτηση του κύριου Τέλειου.

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χοτ-ντογκ για να προκαλέσεις κάποιον ερωτικά? Αυτό που μοιάζει αδιανόητο για την Άμπι Ρίχτερ είναι το προφανές για τον Μάικ Τσάντγουεϊ… Κι ενώ η αιώνια μάχη των φύλων αναζωπυρώνεται, η ‘γυμνή αλήθεια’ μοιάζει να βρίσκεται κάπου στη μέση.

«Όλοι πια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι άντρες και γυναίκες λειτουργούν διαφορετικά, όμως αυτές οι διαφορές, αυτές οι διαφορετικές ανάγκες που συγκρούονται, είναι που κάνουν τον έρωτα τόσο συναρπαστικό» λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Ρόμπερτ Λουκέτιτς.

Η Νικόλ Ίστμαν, που με το συγκεκριμένο έργο κάνει το σεναριογραφικό της ντεμπούτο, φαντάστηκε δύο φαινομενικά αντίθετους ανθρώπους που νομίζουν ότι αντιπαθούν ο ένας τον άλλον αλλά στην πορεία ανακαλύπτουν - με τρόμο - ότι μπορεί και να έλκονται μεταξύ τους.

«Κατά βάθος βλέπουμε ότι έχουν τις ίδιες αδυναμίες» λέει η Νικόλ Ίστμαν. «Κι αυτό διαφοροποιεί το συγκεκριμένο έργο από μια τυπική ρομαντική κωμωδία: τα εμπόδια δεν είναι εξωτερικά, προέρχονται από τους χαρακτήρες».

Η Νικόλ Ίστμαν εν μέρει εμπνεύστηκε το σενάριο από πραγματικά πρόσωπα και σχέσεις: «Βάσισα την Άμπι σε μια γνωστή μου που είναι καταπληκτική στη δουλειά της αλλά καταστροφική στις σχέσεις. Ο Μάικ είναι φανταστικό πρόσωπο, ήθελα να τον κάνω όσο πιο αντιπαθητικό και αγενή γινόταν, οπότε δεν ξέρω πόσο θα ταυτιστούν μαζί του οι άντρες».

Κανάλι: Novacinema 2
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 20.15
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ηθοποιοί: Κάθριν Χέιγκλ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Σέριλ Μάινς