Δείπνο Ηλιθίων

14.08.2014
Μια παρέα κυνικών φίλων οργανώνει κάθε Τετάρτη ένα «δείπνο ηλιθίων» όπου καθένας τους πρέπει να καλέσει έναν βλάκα για να γελάσουν όλοι εις βάρος του. Ξεκαρδιστικά απρόοπτα και παρεξηγήσεις σε μια έξυπνη φάρσα στην παράδοση του μπουλβάρ, που ο Φρανσίς Βεμπέρ διασκεύασε για την οθόνη από μια δική του θεατρική επιτυχία.

Μια παρέα κυνικών φίλων οργανώνει κάθε Τετάρτη ένα «δείπνο ηλιθίων» όπου καθένας τους πρέπει να καλέσει έναν βλάκα για να γελάσουν όλοι εις βάρος του.

Κι ενώ ο Πιέρ, εκδότης στο επάγγελμα, πιστεύει πως θα κλέψει την παράσταση με το νέο του εύρημα, έναν χοντρούλη υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ένα ατύχημα γίνεται αιτία να καθηλωθεί στο σπίτι του με τον «ηλίθιο»…

Ξεκαρδιστικά απρόοπτα και παρεξηγήσεις σε μια έξυπνη φάρσα στην παράδοση του μπουλβάρ, που ο Φρανσίς Βεμπέρ διασκεύασε για την οθόνη από μια δική του θεατρική επιτυχία.

Κι έστω κι αν η πιστότητα στις θεατρικές καταβολές δεν ευνοεί κινηματογραφικές ιδιαιτερότητες, το φιλμ πάλλεται από τα γεμάτο νεύρο κείμενα και τις ορμητικές ερμηνείες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ