Rage

15.07.2014
Ταινία δράσης σκηνοθετημένη από αυτόματο πιλότο, το «Rage» προσφέρει στον πρωταγωνιστή της, Νίκολας Κέιτζ, άλλη μια αφορμή προκειμένου να αναρωτηθεί για την ερμηνευτική κατιούσα που έχει πάρει τελευταία.

Ο Πολ Μαγκουάιρ (Νίκολας Κέιτζ) και οι συνεργάτες του, Κέιν (Μαξ Ράιαν) και Ντόχερτι ζουν μέσα στο έγκλημα.

Ένα βράδυ, ληστεύουν επιτυχώς έναν μαφιόζο και μαζί με μία βαλίτσα με μετρητά, κλέβουν κι ένα ρώσικο όπλο, το Tokarev. Έτσι, ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ των Ιρλανδών εγκληματιών και της Ρώσικης μαφίας.

Πέντε χρόνια μετά και ενώ ο Πολ έχει ξεκινήσει έναν νέο τρόπο ζωής μακριά από το έγκλημα, η Ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Για να τη σώσει, θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες.

Περιφέροντας τις συνήθεις πλέον μούτες και τον στα όρια του αστείου τσαμπουκά σε έναν ακόμη περιπετειώδη ρόλο, ο Νίκολας Κέιτζ εξακολουθεί να ιππεύει το ανεξέλεγκτο άρμα της φθίνουσας ερμηνευτικής καριέρας του με αυτή την ταινία.

Την υπογράφει ένας ισπανικής καταγωγής σκηνοθέτης χωρίς κανένα απολύτως στίγμα, αφήνοντας να αναλάβουν τα περισσότερα οι πυροτεχνουργοί που επιμελούνται τις αμέτρητες σκηνές εκρήξεων, οι υπεύθυνοι των ηχητικών εφέ που μεριμνούν για τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς και τον γενικότερο σαματά που ξεπηδά από τα ηχεία, και οι δευτεροκλασάτοι ηθοποιοί που καλούνται να αντιμετωπίσουν με επαγγελματισμό ένα φιλμ που δεν κερδίζει επαίνους στον τομέα της σοβαρότητας ή της πρωτοτυπίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ