Όλοι οι άνθρωποι Του Προέδρου (1976)

28.01.2013
Χρόνια μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του «Deep Throat» και σε μια Αμερική που δείχνει να έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τις δυνατές φωνές κατά παντός υπευθύνου, το υποδειγματικό πολιτικό θρίλερ του Άλαν Πεκούλα μοιάζει σαν να γυρίστηκε?αύριο.

Χρόνια μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του «Deep Throat» και σε μια Αμερική που δείχνει να έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τις δυνατές φωνές κατά παντός υπευθύνου, το υποδειγματικό πολιτικό θρίλερ του Άλαν Πεκούλα μοιάζει σαν να γυρίστηκε…αύριο.

Και είναι ειρωνικό (και ταυτόχρονα δραματικό) ότι αρκεί μόνο η αντικατάσταση του Νίξον με τον Τζορτζ Μπους και του Γουότεργκεϊτ με το Ιράκ για να ξεκινήσει η δράση.

Και μπορεί να μεταφέρεται από τους δρόμους στα γραφεία της Washington Post, αλλά παραμένει φρενήρης, συναρπαστική και τελικά κινηματογραφικά απαραίτητη για το τι μπορεί να σημαίνει 30 χρόνια μετά πολιτικό φιλμ με άποψη, τόλμη και ιδεολογία.

Από τα πλήκτρα της γραφομηχανής που πυροβολούν στην αρχική σκηνή μέχρι τον ιστό που θα καταλήξει στην παραίτηση του Νίξον και τη γραφομηχανή του τέλους , το «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» παρακολουθείτε κυριολεκτικά- σχεδόν 35 χρόνια μετά- με κομμένη την ανάσα!