"Έμπνευση και Λογική" στη Θεσσαλονίκη

22.01.2001
"Έμπνευση και Λογική" είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 19 Φεβρουαρίου.
"Έμπνευση και Λογική" είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Το Κέντρο Design του Μονάχου το 1997, σχεδίασε την έκθεση, η οποία δείχνει μία πολύ εξειδικευμένη τομή του σημερινού γερμανικού βιομηχανικού design. Το φάσμα της επιλογής εκτείνεται από τα αυτοκίνητα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά στον τομέα της ψυχαγωγίας, έως τα έπιπλα, τα γυαλιά και τη μόδα.
Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται τα καλύτερα βραβευμένα γερμανικά βιομηχανικά design, από το Audi ως το Wilkhan, ενώ δεν λείπουν και κομμάτια της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης. Κομμάτια των χρόνων του Bauhaus, όπως για παράδειγμα η "MR 10" καρέκλα σχεδιασμένη από τον Ludwig Mies van der Rohe το 1927, η κρυστάλλινη λάμπα γραφείου σχεδιασμένη από τον Wilhelm Wangenfeld το 1924, το "Ulmer Stuhl" σκαμπό σχεδιασμένο για τη Σχολή της Ulm το 1950 από τον Max Bill, οικιακές συσκευές της εταιρείας Braun σχεδιασμένες από τον Dieder Rams, πορσελάνες Rosental και το σερβίτσιο τσαγιού που σχεδίασε για την εταιρεία ο Walter Gropius, σύγχρονα συστήματα φωτισμού της εταιρείας Erco, μηχανήματα Bosch, αθλητικά παπούτσια Adidas, η μοτοσικλέτα "R 75" του 1969 της BMW, χρωματιστοί μαρκαδόροι από την εταιρεία Stabilo και η πένα "Meisterstuck" Montblanc, πόμολα θυρών σχεδιασμένα από designer όλου του κόσμου για την FSB, αλλά και το αρκουδάκι της Steiff.