"Είμαστε η μοναδική rock μπάντα στην Ελλάδα"

22.11.2010
Eκρηκτική σκηνική παρουσία και πρωτότυπες επιλογές όσον αφορά στα τραγούδια και την παρουσίαση τους... Tους αναστατώνει η Ζέτα Δούκα αυτο τον καιρό, και οι επώνυμοι κάνουν παρέλαση από το μαγαζί για να τους ακούσουν! Στο πλαίσιο του πανικού που επικρατεί στο μαγαζί 'η μοναδική ροκ μπάντα στην Ελλάδα' κατά τα λεγόμενα των ίδιων, μας αφιερωσε λίγη ώρα για μία ένδιαφέρουσα συνέντευξη! Απολαύστε τους.

Οι 1550 παρουσιαζουν κάθε βδομάδα τις δικές τους Αγριες Νύχτες, κι εχουν μετατρέψει τις Τετάρτες σε απόλυτο must, ενώ από τις 24 του μήνα στην παρεά προστίθεται η Ζέτα Δούκα! Στο πλαίσιο του κανονικού πανικού που επικρατεί για το ονομά τους στη Αθήνα, αλλά και του αδιαχώρητου που γίνεται στο μαγαζί, 'η μοναδική ροκ μπάντα στην Ελλάδα' κατά τα λεγόμενα των ίδιων μας αφιερωσε λίγη ώρα για μία ένδιαφέρουσα συνέντευξη! Απολαύστε τους.

Ε.Σ.

Στα Live σας έχετε εκρηκτική σκηνική παρουσία και πρωτότυπες επιλογές όσον αφορά στα τραγούδια και την παρουσίαση τους. Πάντα έχετε κάτι ιδιαίτερο να δείξετε.. Τι διαφορετικό έχετε ετοιμάσει στο Socialista? Γιατί θα λέγατε ότι πρέπει κάποιος να κάποιος να δει το πρόγραμμα?
Στο Socialista παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα που λέγεται «Άγριες Νύχτες». «Άγριες Νύχτες» για εμάς είναι οι προσωπικές νύχτες διαφυγής του καθενός μας. Όπως ένας teenager αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο και βρίσκει εξόδους διαφυγής από τον σύγχρονο κόσμο, έτσι κι εμείς σε αυτές τις « Άγριες Νύχτες» απομακρυνόμαστε από την καθημερινότητα και αφήνουμε την μουσική να μας μεταφέρει στον δικό της κόσμο μακριά από κανόνες και « πρέπει». Μέσα σε αυτό το τρίωρο plus πρόγραμμα έχουμε επιλέξει τραγούδια από τις τρεις δισκογραφικές μας δουλειές αλλά και από την καινούργια δισκογραφική μας δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη από την Heaven καθώς επίσης και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών ελληνικών και ξένων, πειραγμένων και διασκευασμένων στο ύφος των 1550. Πιστεύουμε πως είμαστε η μοναδική rock μπάντα στην Ελλάδα. Αποφεύγουμε τα κλισέ και τις ποπούρες ενώ ένας extra λόγος για να δει κάποιος το πρόγραμμά μας είναι ένα επικίνδυνο θηλυκό, η Ζέτα Δούκα, που από τις 24 Νοεμβρίου θα μας συνοδεύσει στην σκηνή και θα προσαρμοστεί στο ύφος των 1550.

Έχετε στο ενεργητικό σας αμέτρητα live σε μικρούς σε μεγάλους χώρους με σπουδαίες συνεργασίες (Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο κ.α). Έχετε ξεχωρίσει για κάποιο λόγο μία συγκεκριμένη εμφάνιση?
Σίγουρα κάποιες συναυλίες με Βασίλη Παπακωνσταντίνου είχαν πολύ έντονο παλμό , ήταν ωραίες οι στιγμές με τον Γιάννη Ζουγανέλη και αξέχαστες θα μείνουν κάποιες βραδιές με τον Αντώνη Ρέμο. Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε και την συμμετοχή μας, με 2 τραγούδια, στην τελευταία ταινία του Θόδωρα Αγγελόπουλo με τίτλο ? Dust of time?. ‘Έπεται όμως η συνέχεια, τα καλύτερα έρχονται.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές?
Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές μουσικές επιλογές και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα η μουσική μας. Δεν μπορείς να πεις ότι οι 1550 μοιάζουν με «αυτό». Όμως το attitude θα παραμείνει για πάντα rock.

Σχηματιστήκατε το 1998 αλλά τα τελευταία χρόνια γίνατε πολύ πολύ δημοφιλείς στο ευρύ κοινό....Αλλάξατε κάτι στη μουσική σας? Νιώθετε ότι γίνατε πιο εμπορικοί ή είναι απλώς θέμα συγκυριών / δισκογραφίας / σωστού management?
Άμα για 12 χρόνια είσαι συνεπείς στις εμφανίσεις και στο λόγο σου στο κοινό είναι σίγουρο πως κάποια μέρα θα ακουστείς. Εμείς δεν είμαστε προϊόν κάποιας εκπομπής της τηλεόρασης, ούτε προϊόν marketing αλλά ένα συγκρότημα που έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα στο δρόμο. Σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο η σωστή στρατηγική και το timing.

Πείτε μας ένας ένας το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό
...που σας εκνευρίζει Το εύκολο
...που σας ηρεμεί Η θάλασσα
...που δεν αντέχετε στους συναδέλφους σας Την υποχώρηση
...που έχετε ζηλέψει Μια πολύ καλή δουλεία που θα θέλαμε να είχαμε κάνει εμείς
Και ...Ένα πλάσμα που σας 'αναστατώνει'? :-) Αυτή την περίοδο η Ζέτα Δούκα (λόγω συνεργασίας)

Κάντε ένα χαρακτηρισμό ο ένας για τον άλλον
Αδέρφια

Kαι τέλος ... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?

Τρύπες - Μέσα στη νύχτα των άλλων
Pink Floyd- The wall

----

Η Ζέτα Δούκα με τους 1550 κάθε Τετάρτη στο Socialista!

Socialista
Τριπτολέμου 33, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3474733, 6974 352004