Εστιατόριο "Διατηρητέο"

18.01.2001
Ενα νέο εστιατόριο κοσμεί εδώ και κάποιους μήνες τη γειτονιά του Ψυρρή. Πρόκειται για το εστιατόριο "Διατηρητέο", το οποίο, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το ονομά του, στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο, θαυμάσιας αρχιτεκτονικής.
Ενα νέο εστιατόριο κοσμεί εδώ και κάποιους μήνες τη γειτονιά του Ψυρρή. Πρόκειται για το εστιατόριο "Διατηρητέο", το οποίο, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το ονομά του, στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, θαυμάσιας αρχιτεκτονικής. Ο χώρος "σε κερδίζει", αμέσως μόλις εισέλθεις στο ισόγειο του εστιατόριου: φωτεινός, με κυρίαρχες αποχρώσεις το λευκό, το μπλέ και το μπορντώ. Η ζεστασιά που αποπνέει το περιβάλλον συνεχίζεται και στον ημιόροφο του "Διατηρητέου", έναν χώρο ιδιαίτερα μεγάλο σε έκταση, με απαλούς φωτισμούς. Η κουζίνα του "Διατηρητέου" είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, αποτελούμενη από καινούριες μοναδικές συνταγές βασισμένες πάνω στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Ο σεφ μας καλοσωρίζει με μιά κούπα παραδοσιακού τραχανά, ενώ στη συνέχεια έχουμε να διαλέξουμε από έναν κατάλογο ορεκτικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και δροσερές σαλάτες. Τα κύρια πιάτα του "Διατηρητέου" μας ξαφνιάζουν ευχάριστα: Υπάρχει μιά μεγάλη ποικιλία, από ψαρικά έως καλοψημένα φιλέτα. Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε το φιλέτο γαλοπούλας, συνοδευόμενο με λαχανικά και πληγουροπίλαφο (hot spot αρκετών πιάτων), καθώς και την -ιδιαίτερα-ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα ( για όσους δεν ... πτοούνται από το θόρυβο των τελευταίων μηνών).
Εκει όμως που ο σεφ του "Διατηρητέου" Γιάννης Λιάπης δίνει ρεσιτάλ δημιουργίας είναι τα επιδόρπια : Σουφλε σοκολάτας, κρέμες αλλά και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά σε μοντέρνες παραλλαγές. Το highlight, πάντως, των επιδορπίων είναι το εκμέκ παγωτό : τραγανά φύλλα καταϊφιού συνδυασμένα με εύγευστο παγωτό καϊμάκι.
Αν λοιπόν κανονίσετε για σήμερα το βράδυ, έξοδο για φαγητό, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το "Διατηρητέο" : Η ζεστή ατμόσφαιρα, η απαλή μουσική και οι φίνες γεύσεις θα σας ενθουσιάσουν και θα σας μετατρέψουν σε... φανατικούς θαυμαστές του.
Διεύθυνση : Καραϊσκάκη 28 Ψυρρή τηλ: 3314601-4. Ανοιχτό κάθε βράδι. Κυριακή κλειστά. (10-12.000)