Ο Ρένος Χαραλαμπίδης...υπουργός!

26.10.2010
Συναντήσαμε το Ρένο Χαραλαμπίδη και μιλήσαμε για όλα, αλλά κυρίως για τον ανατρεπτικό ρόλο του.... υπουργού που υποδύεται στην σπαρταριστή κωμωδία «Κορίτσια με τα Μαύρα» που παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρηγα με τις Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Σοφία Μουτίδου και Χρυσούλα Διαβάτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!
Αν κάτι μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Ρένο Χαραλαμπίδη, αυτό είναι σίγουρα η πολυπραγμοσύνη του. Ο φετινός χειμώνας τον βρίσκει στα «Κορίτσια με τα Μαύρα» στο θέατρο, στο «Λες και το ξέρες» το τηλεπαιχνίδι στη μικρή οθόνη, αλλά και στη μεγάλη του αγάπη, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, τον κινηματογράφο και πιο συγκεκριμένα στην ταινία του Κώστα Καπάκα, το «Magic Hour».
Συναντήσαμε το Ρένο Χαραλαμπίδη και μιλήσαμε για όλα, αλλά κυρίως για τον ανατρεπτικό ρόλο του.... υπουργού που υποδύεται στην σπαρταριστή κωμωδία «Κορίτσια με τα Μαύρα» που παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρηγα με τις Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Σοφία Μουτίδου και Χρυσούλα Διαβάτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!

e-go:Έχουμε συνηθίσει να σε βλέπουμε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, γι΄αυτό και αποτέλεσε έκπληξη για εμάς ότι φέτος πρωταγωνιστείς σ΄ένα θεατρικό έργο. Πως πήρες αυτήν την απόφαση;

Ρ.Χ. Το θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναβρίσκω την επαφή μου με το κοινό. Για να το κοιτάξω και να με κοιτάξει στα μάτια.

Έχεις δηλώσει στο παρελθόν τη μεγάλη σου αγάπη για τον κινηματογράφο, αλλά και την «ανάγκη σου να λες ιστορίες με κινηματογραφικά μέσα». Πως νιώθεις στο σανίδι; Ανατράπηκε κάτι από αυτά που πίστευες;

Η σκηνή για μένα είναι σαν ένα διαστημόπλοιο. Με εκτοξεύει στο σύμπαν της δημιουργικότητας, της αγωνίας αλλά και της απέραντης διασκέδασης.

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Αλέξανδρο Ρήγα και με τον υπόλοιπο θίασο;

Ο Αλέξανδρος είναι ένας διακριτικός καθοδηγητής για κάθε ηθοποιό που θέλει να περπατήσει στο μονοπάτι του δαιμονικού timing

Ποια είναι τα συστατικά μιας καλής θεατρικής παράστασης;

Κάθε οπαδός του Διονύσου ξέρει ότι μυστικά στο θέατρο δεν υπάρχουν. Συστατικά πάντα θα είναι η χαρά της δημιουργίας στην παρούσα στιγμή και η διάθεση για καλλιτεχνική προβοκάτσια.

Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο σου στα «Κορίτσια με τα Μαύρα».

Υποδύομαι έναν υπουργό. Μια κλασσική περίπτωση εγκλήματος.

Πως πιστεύεις πως θα είναι το φετινό πολιτιστικό τοπίο υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης;

Η κρίση στα κινέζικα γράφεται με δύο ιδεογράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο ευκαιρία.

Μπορούμε να αντιδράσουμε σ’ όλη αυτή τη μιζέρια που μας έχει περικυκλώσει είτε ως άτομα είτε ως σύνολο;

Η μόνη αντίδραση είναι η επανάσταση της χαράς στην καθημερινή ζωή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αριστοτέλης υπογράμμιζε ότι χαμένη είναι η μέρα που δε γελάσαμε.

Ποια είναι η σχέση σου με το ίντερνετ και τις νέες τεχνολογίες γενικότερα; Ενδίδεις στην ευκολία του να κατεβάσεις μία ταινία ή ένα cd ή παραμένεις «ρομαντικός» οπαδός της μεγάλης οθόνης και της μουσικής;

Με την τεχνολογία η σχέση μου είναι θερμή. Θέλω να απολαμβάνω τα δώρα του 21ου αιώνα.

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο ταυτόχρονα; Θα σε δούμε και κάπου αλλού το φετινό χειμώνα;

Μέσα στο χειμώνα θα βγει στη μεγάλη οθόνη η νέα ταινία του Κώστα Καπάκα, το «Magic Hour», όπου παίζω έναν αποτυχημένο σκηνοθέτη του κινηματογράφου που διασχίζει την Ελλάδα οδηγώντας μια νεκροφόρα. Παράλληλα περιμένω τα μαντάτα από την συμμετοχή της ταινίας μου «Τέσσερα μαύρα κουστούμια» στα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]