Φως στην ιστορία από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

04.01.2001
Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στα 125 χρόνια της ιστορίας του πραγματοποίησε ανασκαφές σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και δημιούργησε ένα ογκώδες φωτογραφικό αρχείο, το οποίο αποτελείται από 140.000 φωτογραφίες περίπου.
Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στα 125 χρόνια της ιστορίας του πραγματοποίησε ανασκαφές σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και δημιούργησε ένα ογκώδες φωτογραφικό αρχείο, το οποίο αποτελείται από 140.000 φωτογραφίες περίπου. Μία μικρή επιλογή από το αρχείο αυτό, που καλύπτει φωτογραφικά τις ανασκαφές στην Αίγινα, τον Ορχομενό της Βοιωτίας, τη Σάμο, τον Κεραμικό και την Ολυμπία, παρουσιάζεται τώρα για πρώτη φορά στο ινστιτούτο Goethe.
Η έκθεση έχει τίτλο "125 χρόνια ανασκαφών του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα - Φωτογραφική τεκμηρίωση" και πλαισιώνεται από ένα κύκλο διαλέξεων. Οι φωτογραφίες τεκμηριώνουν τις απαρχές της ιστορίας των ανασκαφών, τη σημερινή κατάσταση των μνημείων και παρουσιάζουν ορισμένα από τα πιο σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα.
Σημειώνεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Goethe, που βρίσκεται στην οδό Ομήρου 14-16, από τις 10 Ιανουαρίου ως 20 Φεβρουαρίου 2001.